Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ďáblové pokořili New York

14. 4. 2008

ObrazekNeworští Rangers poprvé v sérii nestačili na New Jersey. Po dvou výhrách na ledě soupeře se svěřenci trenéra Renneyho mohli před vlastním publikem přiblížit postupu, ale nestalo se tak. K triumfu jim nepomohla ani vysoká produktivita Jaromíra Jágra, jenž měl prsty ve třech gólech. San Jose vedlo v Calgary po čtyřech minutách 3:0, ale přesto se z výhry neradovalo.

 

 

Henrik Lundqvist byl v úvodních dvou zápasech pro New Jersey noční můrou, v dalším měření sil se však Ďáblové prosadili hned čtyřikrát a značně si zvedli sebevědomí. Samotný zápas byl víceméně vyrovnaný.  Jako první se dostali do vedení hosté, když se ve čtvrté minutě prosadil Brylin. Za devět minut později vyrovnal po závaru před brankou Dubinski. Během druhé třetiny otočil skóre na stranu Jezdců přesilovkovou trefou Avery, ale nedisciplinovanost Ťjutina a Rozsívala vedla ke zkáze náskoku. Eliáš a Parise ukázali, že New Jersey půjde po výhře. Dubinského druhá trefa znamenala vyrovnání na 3:3 a potažmo také prodloužení. V něm se paní Štěstěna přiklonila na stranu bojujících hostů. Maddenova střílená přihrávka se odrazila od brusle bránícího Staala a Lundqvist byl bezmocný. Ďáblové tedy výhrou snížili stav série na 2:1 a naznačili, že by mohli Jágrovo mužstvo ještě nejednou potrápit.

 

 

Nigel Dawes v šanci neuspěl.
(Photo by Jim McIsaac/Getty Images)

 

Do série se dokázal vrátit i Boston, který rovněž první dvě utkání s Montrealem nezvládl. Vítězství Bruins znamenalo přerušení nepříznivé série vzájemných zápasů, která čítala třináct výher Habs v řadě. Potvrdilo se nepsané pravidlo, kdo dá první gól - vyhraje. Domácí Medvědi tomu šli naproti. V sedmé minutě jim k tomu pomohla trefa Lucice. Canadiens se prosadili po pěti minutách druhé části hry, když svou šanci zužitkoval Kostopoulos. V normálná hrací době se již stav střetnutí nezměnil, tak muselo následovat prodloužení. Hrdinou večera se stal Savard, který při signalizovaném vyloučení hostů naskočil na led v roli šestého hráče a tvrdou střelou nedal brankáři Pricemu šanci. Výborný výkon podal rovněž gólman domácích Thomas, jenž zlikvidoval sedmadvacet střel soupeře. Boston je tedy zpět ve hře a jistě bude chtít favorita překvapit i podruhé.

 

 

Curtis Joseph nakonec výhru s Calgary slavil.
AP Photo/The Canadian Press, Jeff McIntosh

 

Žraloci přijeli do Calgary s vizitkou nejlepšího týmu na kluzištích soupeřů. I přes fantastický začátek, kdy se Sharks prosadili během čtyřech minut hned třikrát, se druhé výhry v sérii nedočkali. Raketový vstup hostů neunesl gólman Kiprusoff a raději ujel na střídačku. Veterán Joseph jakoby týmu dodal nový impulz. Iginla, Langkow, Phaneuf a v 57. Nolan dokonali málo vídaný obrat v zápase.

 

Washington nastoupil ke druhému zápasu proti Philadelphii a tentokrát dostal gólovou stopku. Neprosadil se ani nejlepší střelec po základní části Ovečkin a čtyřiadvacet střeleckých pokusů skončilo pouze na bezchybném brankáři Bironovi. Flyers měli po celý zápas více ze hry a k triumfu jim stačili dvě trefy. Výhru zařídili Umberger s Carterem. Stav série je vyrovnaný a karty jsou ve znamení otazníků.

 

Východní konference - 2. zápas:
Washington - Philadelphia 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky:
6. Umberger, 16. Carter. Střely na branku: 24:41. Diváci: 18.277. Stav série 1:1.

 

Východní konference - 3. zápasy:
Boston - Montreal 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky:
7. Lucic, 70. Savard - 25. Kostopoulos. Střely na branku: 31:28. Diváci: 17.565. Stav série 1:2.

 

NY Rangers - New Jersey 3:4 v prodl. (1:1, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky:
13. a 41. Dubinsky (na obě Jágr a Straka), 27. Avery (Jágr) - 4. Brylin, 33. Eliáš, 36. Parise, 67. Madden. Střely na branku: 30:33. Diváci:
18.200. Stav série 2:1.

 

Západní konference - 3. zápas:
Calgary - San Jose 4:3 (1:3, 1:0, 2:0)
Branky:
14. Iginla, 31. Langkow, 42. Phaneuf, 57. Nolan - 2. Clowe, 4. Marleau, 4. Murray. Střely na branku: 25:27. Diváci: 19.289. Stav série: 2:1.

 

Zdroj: nhl.com, Foto: Jim McIsaac/Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář