Jdi na obsah Jdi na menu
 


Crosby dovedl Tučňáky k další výhře

12. 5. 2008

ObrazekPittsburghský celek dokázal vyhrát i druhé finálové utkání Východní konference a připsal si na své konto už jedenáctou výhru vyřazovacích bojů. Ústřední postavou střetnutí proti Philadelhii byl domácí kapitán Sidney Crosby, jenž pomohl k výhře brankou a asistencí.

 

 

Penguins zvítězili stejným poměrem jako v prvním utkání a těší ze z vedení 2:0 v sérii. Po prohrané úvodní dvacetiminutovce vyšla Letcům druhá třetina o poznání lépe. Strážce domácí svatyně Fleuryho dokázali překonat ve dvou případech, což znamenala vyrovnání na 2:2. Svěřence trenéra Thereina nepoložil ani fakt, že rozhodčí neuznal nejspíš regulérní gól Crosbyho. V poslední části hry se prosadil Talbot a definitivu vítězství potvrdil střelou do prázdné branky Staal.

 

Samotný zápas začal pro Flyers smolně. Už po dvou minutách hry odešel do kabin Coburn, jenž dostal pukem do obličeje. Domácí navíc dělali pohybem hostům problémy, a tak se často hráči Philadephie ocitali na trestné lavici. Pittsburgh využil svou početní výhodu v jedenácté minutě, kdy se s pomocí hostujícího beka prosadil Crosby. Tentýž hráč se mohl radovat i za šest minut později. Gončarova střela se odrazila od Hatchera a pohotový kapitán Pens dotlačil puk za záda gólmana Birona podruhé, rozhodčí však po konzultaci se svým kolegou u videa překvapivě gól neuznal. Tučňáci se tak po první dvacetiminutovce radovali pouze z jednobrankového náskoku.

 


Radost střídačky Pittsburghu po úvodním gólu Crosbyho.
(AP Photo/Keith Srakocic)

Do druhé dvacetiminutovka vstoupili lépe Letci. Vyrovnání skóre zařídil v přesilovce Carter. Stejná herní situace pomohla Pens opět do vedení. Hatcher zastavil Malkina nedovoleně a Hossa svým šestým gólem v play off zařídil druhý gólový úspěch týmu - 2:1. Že i v oslabení se dají střílet branky potvrdil Richards, jenž ukradl přihrávku Malkinovi a z brejku rozsvítil červené světlo podruhé.

 

Rozhodnutí padlo v závěrečném dějství. Chybu Downieho pohotově potrestal Talbot. Vítěznému gólu předcházela vynikající práce dvojice Laraque-Roberts, jenž se postarala o to, aby se puk dostal právě k dobře postavenému Talbotovi. Tučňáci měli další šance. Navýšit vedení mohl Crosby, ale štěstí mu už nepřálo. Nejprve trefil bekhendem horní tyč a za nedlouho jeho příležitost lapil Biron. V závěru se Philadelphia pokoušela v power-play docílit vyrovnání, ale jejich snahu zmařil střelou do opuštěné branky Staal. Pittsburgh tak své domácí zápasy zvládl a nyní se série přesouvá na led Letců.

 


Vítěznou trefu zařídil po Robertsově přihrávce Talbot.
(AP Photo/Gene J. Puskar)

 

Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Crosby, 34. Marián Hossa, 49. Talbot, 60. J. Staal - 26. Carter (Modrý), 40. M. Richards. Zásahy brankářů: Fleury 32/30 - Biron 37/34. Hvězdy utkání: Crosby, Talbot, Richards. Diváci: 17 132. Stav série: 2:0.

 

Zdroj: nhl.com, foto: Jim McIsaac/Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář