Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Rusko - Švédsko

12. 5. 2007
Sborná kráčela turnajem bez sebemenších potíží, trenér Bykov vsadil na ofenzivní sílu týmu. V záři světel byla elitní formace Kazaně Zaripov, Zinovjev, Morozov. Bohužel pro Rusko se posledně jmenovaný hráč v zápase s Čechy zranil a turnaj pro něj skončil. Nejproduktivnější hráč turnaje tak svému týmu nepomůže. Jeho místo zaujal zkušený Sergej Brylin.

Cíl byl jasný získat po dlouhých čtrnácti letech titul pro mistra světa. Nicméně po porážce s Finskem je jasné, že meta docílena nebude. Na domácí to byla těžká rána, nyní se dá těžko odvozovat jak na tom tým bude. Ale na druhou stranu by medaile aspoň z části zmírnila rozčarování, ve kterém se nyní mužstvo nachází. Fanoušci věřili v zlatý triumf, ale nakonec se musí smířit s tím, že jejich "bohové" budou hrát "jen" o bronzovou medaili. Trenér Bykov se za tým oficiálně omluvil. "Doufám ale, že pochopí, že tenhle tým má pořád moji naprostou důvěru. Hráči dnes ze sebe vydali vše. Bylo to ale nesmírně psychicky náročné. Každý od nás očekával vítězství," konstatoval sedmačtyřicetiletý lodivod.

Švédové rovněž byli pasování na zlatého kandidáta, ale Kanada jim plány značně pozměnila. "Tři korunky" zlato z Lotyšska sice neobhájí, ale budou nadále bojovat o další kov. O odhodlání svědčí i trenérův výrok. „Nechceme opouštět turnaj s dvěma porážkami během dvou dnů, takže motivace pro boj o bronz je jasná a určitě nepůjdeme na Rusy frustrováni,“ uvedl Gustafsson.

Tip autora Rusko - Švédsko 2:3
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

txxvboxgiy

rihoz@wzidqzf.com,22. 7. 2008 1:29

Hello my friend, your site is very good! <a href=http://bmkgicnogfhyfn.com >http://bmkgicnogfhyfn.com</a>