Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanadský brankostroj pokračuje

4. 5. 2008

ObrazekKanadský tým zatím svá vystoupení na šampionátu zvládá přesvědčivě. Druhý zápas, druhá povinná výhra. Prozatimní střelecká úspěšnost může vnést do týmu potřebnou pohodu, která se bude hodit do další části turnaje. Lotyšsko nekladlo žádný odpor a nechalo "stroj na góly" dělat svou práci.

 

 

Lotyšsko - Kanada 0:7 (0:3, 0:4, 0:0)

Oleg Znaroks, trenér Lotyšska, dal stejně jako proti USA důvěru brankáři Masalskisovi, na druhé straně zcela očekávaně šel do svatyně Leclaire. Kdo čekal, že outsider bude Kanadě statečně vzdorovat, tak musel být zklamán. Javorové listy vlétly na soupeře se svou pověstnout vervou a už ve třetí minutě otevřel skóre Sharp - 0:1. Za pouhých sedmdesát sekund Green rozvlnil síť za Masalskisem a dvougólové vedení bylo realitou. Domácí definitivně převzali otěže zápasu do svých rukou. Heatleyho trefa navýšila nadvládu na 0:3 a potažmo uzavřela na čas střelecké konto.

 

Brankostroj nakopnula využitá přesilovka. Heatley naservíroval puk Nashovi, a ten už věděl, co s ním - 0:4. Za další necelou minutu zařídil zcela nepokrytý St.Louis pátý gól  a Kunitzova  nechytatelná "supertrefa" vyhnala zklamaného Masalskise z branky. Náhradník Naumovs se předvedl ve 28. minutě, kdy vytáhl pokus Kunitze. Za pět minut už ale Nashovu střelu lovil ze sítě - 0:7. Leclaire, který prakticky neměl práci, vystrašil Cipulis. Lotyši několikrát vystřelili, ale columbuský gólman za svá záda nic nepustil.

 

Třetí třetina se dohrávala víceméně z nutnosti. Kanada ubrala na plynu a tím se tak případně mohl dostat ke slovu lotyšský výběr. Leclaire měl podstatně více práce, než takřka za čtyřicet minut, nicméně  ve větší zátěži byl samozřejmě Naumovs, jenž předvedl několik výborných zákroků. Po gólu volaly zejména šance Greena a Nashe.  Svou zajímavou příležitost nevyužil ani Cipulis, jenž s Leclairem svedl vzájemný souboj už podruhé.  V závěru utkání putoval pod sprchy Ivanans, jenž se pustil po odpískání do křížku s Getzlafem. V čase 55:16 navíc Kanaďané zahájili přesilovku pět na tři. Závar vyústil pouze v nastřelení tyče po střele Roye. Utkání bylo jednozančnou záležitostí domácího mužstva, který prakticky může prověřit až zámořský rival USA.

 

Branky: 3. Sharp (Chimera, Jovanovski), 4. Green (Heatley), 13. Heatley (Getzlaf), 22. Nash (Heatley), 22. St. Louis (Spezza), 23. Kunitz, 33. Nash (Getzlaf, Heatley).

 

Lotyšsko: Masalskis (23.Naumovs) - Rekis, Pujacs, Redlihs, Jerofejevs, Lavinš, Galvinš, Saviels, J. Redlihs - Cipulis, Sprukts, Širokovs - Daugavinš, Vasiljevs, Niživijs - M. Redlihs, Berzinš, Darzinš - Stals, Blinovs, Ivanans.

 

Kanada: Leclaire - Jovanovski, Staios, Hamhuis, Bouwmeester, Keith, Burns, St. Louis, Green - Chimera, Getzlaf, Roy - Kunitz, Spezza, Mayers - E. Staal, Toews, Doan - Nash, Sharp, Heatley.

Foto: REUTERS/Paul Darrow

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hokej

karolína,6. 5. 2008 14:42

hokej semi líbý sice jsem hojka ale to neznamená žese na hokej nekoukaj jenom chlapi ale i ženský