Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanada se chystá na Lotyšsko

4. 5. 2008

ObrazekDnes čeká domácí celek další zápas, který jim již prakticky může zajistit postup do osmifinále. Soupeřem Kanady bude tým Lotyšska, tudíž soupeř z papírově slabších účastníků. Cokoliv jiného než výhra javorových listů by byla opravdu velkým překvapením.

 

 

Kanada vstoupila do šampionátu sobotní výhrou proti týmu Slovinska. Celek vedený koučem Hitchcockem si se soupeřem pohrával jako kočka s myší. Ale ani pětigólový střelecký účet neukazuje celkovou výsadnost kanadského výběru, jenž na slovinského brankáře Kristana vypálil málo vídaných pětašedesát střel. Vstup do záře světel si mohl vychutnat Dany Heatley, který v zápase zaznamenal hattrick a zároveň se postaral o zápis do historických tabulek své země, když v počtu vstřelených branek na turnajích překonal legendárního Marcela Dionnea.

 

"Vidím, že bylo napsáno 65 střel, myslel jsem, že jich bylo 95," okomentoval zásadní fakt utkání trenér Slovinska Mats Waltin. Kanaďané ovládali veškerá pásma a krom několika málo statečných úniků zejména nebojácného dua Razingar-Kopitar nic Slovinci nepředvedli, lépe řečeno k ničemu nebyli puštěni.

 

Lotyšsko narozdíl od Kanady se z výhry, potažmo ani z bodového zisku neradovalo. S americkým týmem prohrál tým 0:4 a prakticky pokud senzačně neobere Kanadu o body, tak musí bojovat o postup do další fáze s týmem Slovinska.

 

Lotyšsko - Kanada (21:30)

 

Předpokládané sestavy:

Lotyšsko: Masalskis - Pujacs, Rekis, K. Redlihs, Jerofejevs, Lavinš, Galvinš, J. Redlihs, Saviels - Širokovs, Sprukts, Cipulis - Daugavins, Vasiljevs, Niživijs - M. Redlihs, Berzinš, Darzinš - Stals, Blinovs, Ivanans.

 

Kanada: Ward (Leclaire) - Jovanovski, Bouwmeester, Hamhuis, Burns, Keith, Staios, Green, Mayers - Chimera, Getzlaf, Heatley - Kunitz, Toews, St. Louis - E. Staal, Spezza, Doan - Nash, Sharp, Roy.

 

Zdroj: hockeycanada.ca, foto: HHOF-IIHF Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář