Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhý kolaps Čechů, co se děje?

5. 5. 2007
Trenér Hadamczik udělal v sestavě dvě změny. V civilu zůstali obránce Ladislav Šmíd a forvard Jaroslav Balaštík, naopak do kádru se dostal Tomáš Rolinek a do pozic náhradníků pak Jan Platil a Jiří Novotný, náš nejúspěšnější hráč na vhazování. Slovenský tým pouze proházel pořadí jednotlivých formací.

Soupeři se naskytla už v druhé minutě zápase výhoda přesilové hry, když byl vyloučen Barinka. Chárův pokus výborně zblokoval Platil. V šesté minutě se do střely opřel Tenkrát a Križan se musel poprvé vytáhnout. O minutu později se do slibné pozice dostal Rolinek, ale jeho pokus narazil do chráničů brankáře. Češi se usadili v útočném pásmu a díky aktivitě si Sýkora vykoledoval faul a našim se naskytla možnost přesilové hry. Tu výborně sehrála Markova formace, lídr si ideálně počkal na výhodnout pozici Plekance a naservíroval mu puk přesně kam montrealské křídlo potřebovalo, přízemní střela skončila za zády Križana, 1:0! Naše hráče branka evidentně nabudila Križan se musel co ohánět, nejprve ho vyzkoušel aktivní Marek a po něm podruhé v krátké době pardubický Rolinek. Během druhé přesilovky vytvořila závor před svatyní Slováků dvojice Hlinka & Výborný. Križanovi neposedný puk vypadl, ale žádný z našich se k němu nedostal. V poslední dvouminutovce první třetiny o sobě dali vědět i slovenští sousedé. Chárova dělovka se těžce narazila do připravených chráničů Čechmánka. V posledních sekundách zapotil Križana střelou Plekanec, ale opět se k poskakujícímu černému předmětu žádný z našich neprodral.

Druhá část hry vyzněla jasně lépe ve prospěch Šuplerova týmu. V třiadvacáté minutě se puk po střele Demitry odrazil od betonů třineckého gólmana a skončil v brance, 1:1. Za necelou půlminutu mohli Češi odpovědět v přesilovce, bohužel Židlického pokus zblokoval obránce a s Markovou střelou si Križan poradil. V jednatřicáté minutě přišel druhý úder. Šatanova přihrávka našla přesně hůl Kapuše a ten se nemýlil, 1:2! Za několik málo vteřin se prodral na zteč slovenské branky Hubáček, ale tyčka ve spolupráci se slovenskou jedničkou náporu odolala. V pětatřicáté minutě se dostal po Gáboríkově přihrávce do dobré pozice Demitra, betony Čechmánka byly naštěstí na místě. Útočník Minnesoty se pak ještě prezentoval střelou z otočky, naštěstí neúspěšně. Po druhé třetině prohrával náš tým 1:2.

V úvodních vteřinách málem přišla další rána. Po závaru před naší svatyní se puk kutálel k brankové čáře, naštěstí jeden z našich obránců jej včas nasměroval do bezpečných míst hřiště. Slovákům se často dařilo blokovat naše přihrávky zejména na Petra Sýkoru, který prakticky za celý zápas vystřelil pouze jednou. V devětačtyřicáté minutě vytvořili Čajánek s Irglem pěkné horko v obranném pásmu hostů, Križan se však překonat nenechal. V padesátéčtvrté minutě to už bylo 1:3, Šatanovu přihrávku trefil trochu kuriózně Gáborík, ale úspěšně. Ukázal tak, že dá vsítit gól hokejkou i jinak než čepelí. Naši kontrovali za pětačtyřicet vteřin, Plekancovo nahození sice Olesz do branky nedostal, ale výborně si najel Klesla, který puk zametl do sítě, 2:3. Za dvě minuty ostře pálil Irgl, Križan měl co dělat, aby si s tímto jedovatým pokusem poradil. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, Uramův pokus skvěle lapil Čechmánek. Konečně o sobě dal vědět pardubický sniper Sýkora, který pořádně vyprášil Križanův beton. Vzápětí si poradil i s pokusem Hubáčka. Naši se pokusili hrou bez brankáře o takřka nemožné, vsítit v poslední minutě toužebný gól, který by mohl tento zápas zachránit. Bohužel se nepovedlo a málem jsme ještě inkasovali nebýt vynikajícího zákroku obránce Barinky.

Utkání skončilo pro mnohé překvapením, ale realita už byla taková. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Petr Čajánek a zcela po zásluze Karol Križan. V neděli v 18:15 náš čeká klíčový zápas s Kanadou, který prakticky rozhodne o našich možných medailových ambicích.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bojovník

Jakub Ondruš,22. 10. 2007 18:39

no, no, cesi zabudli ste? Slava vitazovi, cest porazenemu takze

vcv

asdf,7. 6. 2007 12:33

ste kokoti ceski

:-(

Jarek-admin hokej.stranky.cz,7. 5. 2007 0:20

No rozhodují branky... tentokrát jste dali o jednu víc.

majstri...

I LOVE SLOVAKIA,6. 5. 2007 0:34

slovensko do toho!!!!!!