Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dionne minulostí, Heatley současností

3. 5. 2008

ObrazekKanaďanům vstup do turnaje vyšel zcela podle papírových předpokladů. Tým Slovinska nedokázal klást potřebný odpor, aby favorita zápasu nějak zastrašil. V záři světel se ocitl Dany Heatley, který zaznamenal hattrick, což mu zajistilo i pozici nejlepšího střelce kanadské reprezentace v historii světových šampionátů.

 

 

Heatley už od juniorů byl nedílnou součásti národního týmu a vše se přeneslo i do kategorie dospělých. Sedmadvacetiletý hráč v uplynulé sezóně podruhé v kariéře překonal magickou hranici padesáti vstřelených branek. Angažmá v Ottawě mu tedy vychází zatím náramně dobře, snad jen play off, kdy Senátoři svou misi daleko nevedou. Po boku Daniela Alfredssona a Jasona Spezzy vytvořil nejúdernější řadu letošní zámořské sezóny.

 

Svou střeleckou mušku si přinesl i do turnaje. Hattrick v síti mu vynesl kromě ocenění pro nejlepšího hráče střetnutí i zápis do historie. "Je to skvělé, nevěděl jsem o tom," pravil s úsměvem útočník ottawských Senátorů. Právě u Heatley se MS účastní již popáté a jeho střelecká bilance je pozoruhodná, pětadvacet vstřelených gólů mluví jasně. Ze zlaté knihy tak vymazal jméno legendárního kanonýra Marcela Dionneho.

 

Zdroj: hockeycanada.ca

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář