Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2016: Sen o medaili se rozplynul, Češi nezvládli nájezdy

19. 5. 2016

SLEDUJEME: Světový šampionát (MS 2016) došel do fáze, ve které nastává nepopulární vyřazovací část. Startuje čtvrtfinále turnaje a ústřední pozornost se zákonitě směruje na všechny účastníky. Český tým vyhrál skupinu A a dnes od 15:15 vyzve ambiciózní tým Spojených států amerických. Utkání můžete sledovat živě na ČT4 sport nebo zde na stránkách (Hokej živě - sleduj online).

 

Samotná sestava Čechů doznala pouze kosmetických změn. Do brány se dle předpokladů postavil Dominik Furch. V základu nechybí úspěšní střelci z posledního klání v základní skupině se Švýcarskem Tomáš Zohorna s Martinem Zaťovičem. Třináctým útočníkem je Petr Koukal.

 

Ve stejném čase se hraje i další čtvrtfinálový duel Finsko - Dánsko (sledujte živě). Od 19:15 se hrají zbylá dvě klání, konkrétně Rusko - Německo a Kanada - Švédsko (sledujte živě).

 

V prvním dějství se hrál spíše vyčkávací hokej. Naši spoléhali hlavně na brejky, a dokonce jeden se jim příkladně podařil. Stalo se tak během 16. minuty. Při Kundrátkově vyloučení Češi dobře bránili, navíc díky forčekingu se dostali k možnosti soupeře přečíslit - Zohornu ale v sólovém úniku zahákoval Maroon a rozhodčí neváhal nařídit tresné střílení. Sám faulovaný nabídku využil a Vůjtkova dužina se tak mohla radovat - 1:0. Tímto stavem skončila i první třetina.

 

Druhá pasáž měla podstatně zajímavější průběh. Američanům se však podařilo zásluhou dravého průniku Matthewse po dvou minutách skóre srovnat. Češi však měli dostatek příležitostí na to, aby se opět ujali vedení. Několik nápaditých kombinací zlikvidoval buď pohotový Kinkaid nebo byly střely zblokovány. Mrzet musí i nevyužité přesilovky nebo sólový únik Faksy, jemuž v poslední chvíli americký brankář vypíchl při kličce puk. Je také nutné zmínit, že Furchovi pomohla při střele Foligna tyč. Celkově je náš tým aktivnější, ale potřebuje dát gól.

 

Český sen o medaili se rozplynul. Pro Vůtkovu družinu je to trpký konec turnaje. Družstvo skončí na turnaji nejspíš na 5. místě, v nejhorším případě bude šesté. Nejlepšími hráči na turnaji z týmu byli zvoleni Tomáš Plekanec, Michal Kempný a Dominik Furch.

 

Česká republika - USA 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Zohorna (trestné střílení) - 22. Matthews (Vatrano, Wideman) a rozhodující nájezd Matthews.

 

Sestavy:

Česká republika: Furch – Jeřábek, Jordán, Kolář, Šimek, Kempný, Kundrátek, Doudera – Červenka, Plekanec, Pastrňák – Birner, Kovář, Řepík – Kašpar, Zohorna, Kousal – Zaťovič, Faksa, Filippi – Koukal.

 

USA: Kinkaid – Wideman, Hanifin, Murphy, McCabe, Warsofsky, Skjei, Santini – Larkin, Matthews, Foligno – Nelson, Hinostroza, Vatrano – Compher, Schroeder, Motte – Hendricks, Maroon, Fasching – Wood.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář