Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2016: Češi i díky dvěma trefám Birnera zvrátili duel se Švédskem

9. 5. 2016

AKTUALIZOVÁNO - S českým lvem to zpočátku vypadalo špatně. Ale dvougólová ztráta nebyla pro bojovnou družinu trenéra Vůjtka neřešitelnou. Restartované družstvo od druhé třetiny začalo Švédy přehrávat a utkání nakonec zvrátilo ve svůj prospěch. Hrdinou utkání byl bezpochyby Michal Birner, jehož dva výstavní projektily nasměrovaly Čechy k vítězství 4:2.

 

UTKÁNÍ JSTE MOHLI SLEDOVAT ŽIVĚ STEJNĚ JAKO KAŽDÉ DALŠÍ Z MS 2016 ZDE

 

Tre kronor poslal do vedení poněkud z nenápadné akce Rosen, jemuž se podařilo úspěšně tečovat Wennbergovu nabídku. V závěru úvodní dvacetiminutovky severský celek navýšil své vedení, když úspěšně proměnil své přečíslení a Lundberk parádním bekhendovým blafákem překonal Francouze. Svěřenci trenéra Vůjtka hýřili aktivitou, ale dopláceli na svou neproduktivitu. Řada jejich střel byla zblokována a o zbytek se postaral jistými zákroky Markström. Ten si poradil i s příležitostmi Birnera s Řepíkem.

 

Do druhé pasáže zápasu vstoupil český celek doslova restartovaný. Nápaditými akcemi dostával švédského soupeře pod tlak a prakticky bylo jasné, že gól visí ve vzduchu. Za poctivou práci přišla zákonitě odměna. Červenka si chytře počkal za brankou až se mu nabídne Pastrňák a ten z první poprvé překvapil Markströma. Vzápětí mohl zmrazit soka Birner, ale jeho sólová akce brankou tentokrát neskočila.

 

Češi byli pánem na ledě a po dalším velkém tlaku dokázali i vyrovnat. Stalo se tak ve 34. minutě, kdy Kovář perfektně tečoval Jeřábkovu nabídku. Aby toho nebylo na psychiku svěřenců kouče Pära Mårtse málo, tak svou šikovnost ukázal v poslední dvouminutovce třetiny Birner, který si v oslabení zbavil obránce a střelou švidem nedal gólmanovi soupeře šanci. Gól ještě zkoumal u videa rozhodčí, ale bylo jasné, že puk se odrazil z vnitřní strany konstrukce branky - 2:3.

 

Tentýž hráč dal utkání i symbolickou tečku, když opět tvrdou střelou švihem dokonal v 55. minutě český triumf. Švédové to ještě v posledních minutách zkoušeli se šesti hráči v poli, ale ani power play už jim náladu nevylepšila. Francouz i s pomocí obětavosti svých spoluhráčů další puk do své sítě nepustil. Češi si připsali po skalpech Rusů, Lotyšů i ten švédský a dostali se tak do čela skupiny A.

 

Český celek nyní bude mít 2 dny volna. K dalšímu utkání nastoupí ve čtvrtek 12. května, kdy od 14:15 změří síly s Norskem. - kompletní zápasový program MS 2016

 

NEJLEPŠÍ HRÁČ ČR - Michal Birner (2 góly + 1 přihrávka)
ZÁKROKY BRANKÁŘŮ: Markström 29 - Francouz 26

 

Švédsko - Česká republika 2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Rosen (Wennberg, II.), 20. Lundberg (Sjögren) – 27. Pastrňák (Červenka, Jeřábek), 34. Kovář (Jeřábek, Birner), 38. a 55. Birner.

 

Švédsko: Markström – Larsson, Gustaffson I., Fransson, Gustavsson II., Fantenberg, Nygren – Backlund, Ericcson, Omark – Cehlin, Nyquist, Wennberg – Ritola, Sundström, Rosen – Sjögren, Lundberg, Norman.

 

Česká republika: Francouz – Jeřábek, Jordán, Kolář, Šimek, Kempný, Kundrátek, Doudera – Červenka, Plekanec, Patrňák – Birner, Kovář, Řepík – Kašpar, Zohorna, Kousal – Filippi, Koukal, Jarůšek – Zaťovič.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář