Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Švédy se Salákem v brance, Jágr bude hrát po boku Kováře a Klepiše

1. 5. 2015

Oči všech fanoušků českého národního týmu se budou přesně od 20:15 upínat na duel proti Švédsku. Družina trenéra Vladimíra Růžičky tímto zápasem zahájí svou, věřme, že úspěšnou, pouť světovým šampionátem. Sestava na večerní duel je už odtajněna. V pozici gólmanské jedničky nastoupí Alexander Salák a v sestavě nechybí ani matador Jaromír Jágr či mladíček Dominik Simon.

 

Vstup do turnaje je vždyklíčový, což potvrzuje v rozhovoru pro hokej.cz i kouč Růžička. „Vstup do turnaje je vždycky moc důležitý. Švédové jsou na úvod těžký soupeř, ale stejně tak i my jsme těžkým soupeřem pro ně," poznamenal. O kvalitách soka dobře ví. „Švédové jsou na MS vždycky dobří a hrají celou sezonu výborně, takže hlavně se vyvarovat zbytečných faulů a dobře bránit. Budeme hrát stejně, jako jsme hráli poslední čtyři zápasy," uvedl.

 

Jako klíč k úspěchu vidí to, že pokud jeho tým dostane Tre kronor pod tlak, tak soupeř bude chybovat, což je šance ke skórování. O složení formací bylo rozhodnuto už dříve během tréninků v O2 Aréně. Největší otazník byl směrován na to, s kým bude Jaromír Jágr hrát. Po jeho boku se představí Jan Kovář a Jakub Klepiš. Pozitivem je také zapojení dvacetiletého Dominika Simona, jež se představí ve čtvrté lajně s Martinem Zaťovičem a Petrem Koukalem.

 

Utkání můžete sledovat živě i zde na webu, k dispozici je i online výsledkový servis.

 

Sestava České republiky na večerní duel proti Švédsku:

Salák – Němec, Hejda, Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Jordán – Voráček, Sobotka, Erat – Jágr, Jan Kovář, Klepiš – Červenka, Novotný, Hertl – Simon, Koukal, Zaťovič.

 

Aktuální kádr ČR:

Brankáři:
Ondřej Pavelec (Winnipeg, NHL), Alexander Salák (Novosibirsk, KHL), Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL). 

Obránci:
Jan Hejda (Colorado, NHL), Michal Jordán (Carolina, NHL), Petr Čáslava (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Ondřej Němec (CSKA Moskva, KHL), Jan Kolář (Vladivostok, KHL), Jakub Nakládal (Turku, Finsko), Jakub Krejčík (Örebro, Švédsko), Michal Kempný (HC Kometa Brno), Vojtěch Mozík (HC Škoda Plzeň).

Útočníci:
Jaromír Jágr (Florida, NHL), Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Tomáš Hertl (San Jose, NHL), Martin Erat (Arizona, NHL), Vladimír Sobotka (Omsk, KHL), Petr Koukal (Jokerit Helsinky, KHL), Jiří Novotný (Jaroslavl, KHL), Martin Zaťovič (Toljatti, KHL), Roman Červenka (Petrohrad, KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Radek Smoleňák (MODO, Švédsko), Jakub Klepiš (HC Oceláři Třinec), Michal Vondrka (HC Sparta Praha), Dominik Simon (HC Škoda Plzeň), Lukáš Radil (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice).

 

Zápasový program našeho celku v základní skupině:

Pátek 1. května: 
20:15 Česká republika - Švédsko

Sobota 2. května:
20:15 Česká republika - Lotyšsko

Pondělí 4. května:
20:15 Česká republika - Kanada

Čtvrtek 7. května:
16:15 Česká republika - Francie

Pátek 8. května:
16:15 Česká republika - Rakousko

Neděle 10. května:
16:15 Česká republika - Německo

Úterý 12. května:
20:15 Česká republika - Švýcarsko

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář