Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Lotyše se Salákem v brance a nově také se Smoleňákem

2. 5. 2015

Národní tým sehraje dnes večer druhé střetnutí na šampionátu. Dle očekávání udělal trenér Vladimír Růžička v sestavě změny, byť byly kosmetické. Ze základu byl přesunut do pozice sedmého beka Jakub Krejčík a k týmu byl naopak nově zařazen třináctý útočník Radek Smoleňák.

 

ˆˆ„Máme hodně technických hráčů, potřebovali jsme možná někoho, kdo tam vlítne a udělá ostřejší střídání. Smoleňák hrál takhle celou sezonu, i před mistrovstvím světa. Takový útočník je důležitý. A když se pro nás uzavřely hráči z NHL, není důvod čekat dál," vysvětlil pro hokej.cz asistent trenéra Jaroslav Špaček.

 

Smoleňákovo dopsání na soupisku bylo víceméně jasnou záležitostí. Nesmlouvavý forvard ukázal své kvality už během přípravných zápasů. Je prototypem hráče, pro kterého je práce v brankovišti a důraz jednou z vítaných vlastností.

 

Do hry nejspíš moc nezasáhne Jakub Krejčík, kterému se moc nepovedlo včerejší utkání se Švédskem. Byl u dvou gólů soupeře a možná i proto se trenéři rozhodli ho nechat odpočinout. Jak už bylo zmíněno, tak do večerního utkání bude připraven i Jaromír Jágr, který utrpěl bolestivé zranění malíčku. „Má to naražené. Bolí ho to, je brzo na to říct, jestli bude hrát už v sobotu. Ale bude to v pořádku,“ řekl serveru iDNES.cz lékař národního mužstva Tomáš Vyskočil.

 

Utkání s Lotyšskem začíná ve 20:15. Můžete ho sledovat v přímém přenosu na ČT4 Sport nebo na našem webu ZDE, případně i formou výsledkového online servisu.

 

Předpokládaná sestava: Salák – Hejda, Němec – Kolář, Nakládal – Jordán, Čáslava – Krejčík – Sobotka, Erat, Voráček – Klepiš, Kovář, Jágr – Červenka, Novotný, Hertl – Zaťovič, Koukal, Simon - Smoleňák.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář