Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Francii se změnami, Simon jde k Jágrovi a Hertl k Voráčkovi

6. 5. 2015

PREVIEW: A znovu do akce! České hokejové reprezentanty čeká čtvrté vystoupení na turnaji. Tentokrát od 16:15 poměří v Praze své síly s týmem Francie. Trenér Růžička a jeho pomocníci přichystali do utkání několik změn. Tou nejzásadnější je přesun mladíka Dominika Simona do formace k Jaromíru Jágrovi.

 

Z ní se naopak poroučel Martin Erat, který nahradil ve třetí lajně Tomáše Hertla, jež se posunul k Voráčkovi, k němu také zamířil Vladimír Sobotka. Radek Smoleňák bude hrát ve čtvrté řadě s Martinem Zaťovičem a Petrem Koukalem. Mimo sestavu zatím zůstává pochroumaný Jakub Klepiš, stejně tak jako bek Michal Kempný a útočníci Lukáš Radil a Michal Vondrka, jež zatím nebyli dopsáni na soupisku. Další obránce Vojtěch Mozík už dějištěm MS 2015 opustil.

 

Naopak obranné dvojice zůstaly stejné. „Myslím, že obranné dvojice nám docela vyhovovaly. Bylo to jenom o tom, že jsme dělali chyby, celoplošně. To nebylo o tom, jestli jde o leváka nebo praváka. Těch však máme málo, což je špatné," připustil v rozhovoru pro hokej.cz asistent hlavního kouče Jaroslav Špaček. Právě defenziva je zatím velkou slabinou našeho výběru. Češi inkasovali ve třech zápasech 14 branek, což je po Lotyšsku a Dánsku třetí nejvyšší počet na turnaji. Se 12 vstřelenými góly zaujímáme v úspěšnosti 4. místo.

 

Proti Francii jsme favoritem, avšak nečeká nás nic snadného. Hráči ze země galského kohouta dokáží potrápit. Ze třech klání sice vydolovali pouze tři body za výhru nad Rakouskem, ale v žádném utkání nedostali více jak tři góly. Je však zároveň pravdou, že je dosud žádný z týmů elitní skupiny neprověřil. Češi budou těmi prvními.

 

Střetnutí České republiky s Francií startuje v 16:15. Přímý přenos můžete sledovat online ZDE, stejně tak jako online výsledky z dalších zápasů MS 2015.

 

Předpokládaná sestava ČR proti Francii:

Pavelec – Němec, Hejda, Nakládal, Kolář, Jordán, Čáslava, Krejčík – Voráček, Sobotka, Hertl – Jágr, Jan Kovář, Simon – Červenka, Novotný, Erat – Smoleňák, Koukal, Zaťovič.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář