Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanada smetla Lotyšsko a Američané překvapivě hladce Finy

1. 5. 2015

Tak už známe výsledky úvodních dvou střetnutí. V nich se představily oba zámořské týmy, které v konfrontaci s Lotyšskem resp. Finskem nezaváhaly. Kanaďané si hravě poradili s houževnatými Lotyši 6:1 a překvapivě jasného vítězství dosáhli i jejich sousedé Američané. Ti pokořili celek Suomi 5:1.

 

Tým Javorových listů položil základy svého budoucího triumfu už během první periody, kterou ovládl 3:0. Až za stavu 5:0 se prosadili také Lotyši. Poslední slovo měli ale opět favorité, kteří uzavřeli účet Crosbyho proměněným trestným střílením.

 

Finové znovu potvrdili známý fakt, že proti USA se jim nevede. Seveřané byli aktivnějším týmem, ale své příležitosti nedokázali zužitkovat. Naopak inkasovali třiadvacet sekund před koncem prvního dějství. Po šesti minutách druhého dějství sice srovnali, ale hrubkou na modré čáře připustili brejk a z dorážky inkasovali. Finský gólman Rinne, který v NHL kandiduje na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře soutěže, měl evidentně špatný den, brzy totiž inkasoval další gól. Duel nakonec skončil výsledkem 5:1.

 

Zápasový program šampionátu pokračuje ve 20:15 zápasy Česká republika - Švédsko a Rusko - Norsko. Střetnutí můžete sledovat online ZDE i prostřednictvím výsledkového servisu.

 

Kanada - Lotyšsko 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. MacKinnon (Spezza, Savard), 14. Spezza (Hamhuis, MacKinnon), 15. Duchene (Hall, Barrie), 23. Toffoli (Hamhuis, Burns), 24. Spezza (MacKinnon, Crosby), 60. Crosby z trestného střílení - 53. Daugavinš (Darzinš, Džerinš). Rozhodčí: Hodek (ČR), Vinnerborg (Švéd.) - Kilian (Nor.), Lhotský (ČR). Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 16013.

 

USA - Finsko 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Moses (Krug, Nelson), 32. Hendricks (Sexton), 35. Sexton (Krug, Hendricks), 47. Bonino (Moses, Nelson), 58. Hendricks (Larkin) - 26. Jokipakka (Pesonen, Kemppainen). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Bulanov (Rus.) - Lederer, Tošenovjan (oba ČR). Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 8812.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář