Jdi na obsah Jdi na menu
 


Češi s Lotyšskem strádali, ale Jágr s Voráčkem zaveleli k obratu

2. 5. 2015

Česká hokejová reprezentace na na MS 2015 za sebou další náročný zápas. Tentokrát s Lotyšskem, které je sice oproti Švédsku méně věhlasnější, ale v houževnatosti se mu herně dokázalo vyrovnat. Češi v utkání dvakrát prohrávali, ale zlepšeným výkonem dokázali soka zlomit a připsat si po výhře 4:2 první tři body do tabulky pravdy.

 

Do utkání nastoupit dle předchozích informací znovu brankář Salák, ale ukázalo se, že se mu smůla dál lepí na paty, a proto také po dvou inkasovaných gólech přepustil svou pozici náhradníkovi Pavelcovi. Do hry se také dostal původně třináctý útočník Smoleňák, který zastoupil ve třetí formaci zdravotně nezpůsobilého Hertla. V sestavě nechyběl ani Jágr, jež předchozí utkání pro zranění malíčku nedohrál a byl to právě on, kdo patřil k hlavním lídrům týmu.

 

Střetnutí začalo pro naše barvy smolně, už po dvou minutách hry zůstal po naražení na mantinel ležet na ledě Klepiš. Ukázalo se, že šlo pouze o bolestivé zranění, forvard Třince naštěstí později v utkání dál pokračoval. Skóre se poprvé měnilo po čtrnácti minutách hry a prosadili se k nelibosti domácích fanoušků Lotyši. Přesilovku při vyloučení Jágra zužitkoval bekhendovou střelou Daugavinš. Lotyšský tým i díky pohotovým zákroků gólmana Masalskise udržel vedení celou úvodní třetinu.

 

Růžičkovi svěřenci se prosadili na začátku druhé periody, když se prosadil chytrou polostřelou bek Jordán. Lotyši však bleskurychle kontrovali Redlihsem. Právě po tomto gólu Salák přepustil své místo Pavelcovi. Našim hráčům pomohla nabídnutá početní výhoda. Skvěle sehranou akci korunoval střelou pod víko Kovář - 2:2. Češi začali svého protivníka jasně přehrávat a ten nedokázal udržet v disciplinované rovině. Sotknieks udeřil Klepiče do citlivých míst a šel rovnou do šaten.

 

Dlouho přesilovku Čeči dokázali využít. Jágr po Eratově pasu nedal Masalskisovi šanci na zákrok. O2 Aréna bouřila a oslavovala osmašedesátku. Vše pojistil v další přesilovce Voráček a první vítězství na šampionátu bylo realizováno.

 

Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni dle očekávání Jaromír Jágr a lotyšský brankář Edgar Masalskis. Družina okolo kapitána Voráčka má v neděli volno. V pondělí ho pak čeká od 20:15 prestižní bitva proti Kanadě.

 

Utkání můžete sledovat online ZDE, případně i prostřednictvím výsledkového online servisu.

 

Česká republika - Lotyšsko 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Jordán (Červenka, Novotný), 25. Jan Kovář (Nakládal, Erat), 33. Jágr (Erat, Jan Kovář), 46. Voráček (Jan Kovář, Nakládal) - 14. Daugavinš (Darzinš), 24. M. Redlihs (Sprukts).

Rozhodčí: Olenin (Rus.), Stricker (Švýc.) - Kilian (Nor.), Puolakka (Fin.). Vyloučení: 4:5, navíc Sotnieks (Lot.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 17383 (vyprodáno).

Sestava ČR: Salák (24. Pavelec) - Němec, Hejda, Nakládal, Kolář, Jordán, Čáslava - Voráček, Sobotka, Erat - Jágr, Jan Kovář, Klepiš - Červenka, Novotný, Smoleňák - Simon, Koukal, Zaťovič.

Lotyšsko: Masalskis - K. Redlihs, Jerofejevs, Galvinš, Sotnieks, Širokovs, Cibulskis, M. Jass - M. Redlihs, Sprukts, Bukarts - Daugavinš, Džerinš, Darzinš - Cipulis, Berzinš, Saulietis - K. Jass, Abols, Skvorcovs.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář