Jdi na obsah Jdi na menu
 


Češi s Kanadou srdnatě bojovali. Vysoká prohra byla krutá

4. 5. 2015

AKTUALIZOVÁNO - REPORTÁŽ: Hokejisté České republiky mají za sebou konfrontaci se zemí javorového listu. Byť dvě třetiny s ním drželi krok, nakonec favorizovanému celku podlehli s krutým výsledkem 6:3. Po Eratově snížení v závěru první třetiny dokázal v té následující Zaťovič vyrovnat, ale soupeř se znovu utrhnul a Sobotkovo snížení už přišlo pozdě.

 

Náš tým na Kanaďany vlétl s vervou. Gólman Smith se hned několika zákroky patřičně zahřál. Po tlaku, který si český výběr v úvodu vynutil, už se mohlo měnit skóre. Zmatky v zámořské obraně mohl potrestat Jordán, ale z první nedokázal trefit část odkryté branky, následně už kanadský gólman dokázal, i s přispěním štěstí, zlikvidovat šance Červenky i Voráčka.

 

Dobrou příležitost před brankovištěm měla i Jágrova formace, avšak Kovář cíl určení přestřelil. Co čert nechtěl, tak to přišlo. Takřka z ničeho nic favorit udeřil Eberlem. Forvard zůstal u Pavelce zcela zapomenutý a nebylo pro něj problémem najít mezi tyčí a betonem českého brankáře skulinku - 0:1.

 

Češi zkoušeli soka překvapit i dobrým forčekingem, defenziva soupeře byť někdy nepůsobila jistě, tak horké chvilky s pomocí Smitha ustála. I na šance jsme byli lepší. Góly však dávala Kanada jako v případě Halla. Eratovo snížení tečí Kov přineslo v závěru první periody naději.

 

Vyrovnat mohl už Voráček nebo Červenka, ale rozchytaného Smitha prostřelil až po perfektní akci Simona jeho parťák z formace Zaťovič - 2:2. O2 Aréna mohla konečně bouřit a to byla pro naše hokejisty nová a potřebná krev do žil. Kanaďané ale opět dokázali odskočit tečovanou střelou Couturiera.

 

Rozuzlení bitvy přinesla třetí pasáž hry. Po trefách Seguina a Crosbyho bylo téměř jasné, že už to nejspíš nepůjde. Sobotkovi se ještě podařilo snížit, ale Toffoliho zásah v začínající naší  power play dal všem nadějím konec. Finální výsledek 3:6 je však pro naše barvy krutý.

 

Bojovností se soupeři Růžičkův tým vyrovnal, měl i slušné šance, bohužel gólman Smith zůstal při mnoha situacích vždy stát na tom správném místě. Nutné je také dodat, že velmi dobrý výkon, i přes pět obdržených branek, podal i jeho protějšek Pavelec. Oba gólmani byli po zásluze oceněni jako nejlepší hráči zápasu.

 

Další utkání sehraje Růžičkova družina až ve čtvrtek, kdy bude od 16:15 hostit Francii.

 

Česká republika - Kanada 3:6 (1:2, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 20. Erat (Jan Kovář, Jágr), 36. Zaťovič (Simon, Kolář), 58. Sobotka (Voráček) - 5. Eberle (Ekblad, Duchene), 20. Hall (Muzzin, Eberle), 38. Couturier (Toffoli), 43. Seguin (Hall, Barrie), 51. Crosby (Giroux), 59. Toffoli (O’Reilly, MacKinnon).

Rozhodčí: Rönn (Fin.), Bulanov - Lazarev (oba Rus.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. Diváci: 17 383 (vyprodáno).

ČR: Pavelec - Němec, Hejda, Nakládal, Kolář, Jordán, Čáslava - Voráček, Sobotka, Červenka - Jágr, Jan Kovář, Erat - Hert, Novotný, Smoleňák - Simon, Koukal, Zaťovič.

Kanada: Smith - Burns, Hamhuis, Savard, Wiercioch, Barrie, Muzzin, Ekblad - Spezza, Crosby, MacKinnon - Seguin, Ennis, Giroux - Eberle, Duchene, Hall - Toffoli, O’Reilly, Eakin - Couturier.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář