Jdi na obsah Jdi na menu
 


Češi proti Kanadě bojovali, chyběl jim ale chybně neuznaný gól Jordána

17. 5. 2015

(+ VIDEO) Zázrak se nekonal, byť čeští hokejisté nedali hvězdné Kanadě svou kůži lacino. Náš tým doplatil hlavně na nevyužité šance z úvodu střetnutí, kdy prvních deset minut zavřel tým javorových listů v jejich obranném pásmu a zaměstnával gólmana Smitha. Favorit se pak dostal do dvougólového vedení, Češi i s aktivním Plekancem se však dál snažili, ale vaz jim zlomil svým výrokem sudí Vinnerborg, který neuznal pro údajné postavení hráče v brankovišti kontaktní gól Jordána. Zámořský celek si pak už výsledek pohlídal a odsoudil tak český tým do boje o bronz.

 

Bylo jasné, že pokud chce český mančaft pomýšlet na úspěch, tak musí stavět na výkonu proti Finsku a ještě být lepší. Dle slov trenéra Vladimíra Růžičky byla taktika soka zatlačit a hrát co nejvíce v jeho pásmu. Úvodní minuty tomu také odpovídaly. Několik nevyužitých slibných šancí v čele s tou Zaťoviče, který z první netrefil odkrytou branku, mrzelo.

 

Na druhé straně zahrozili Kanaďané Hallem, jež nastřelil břevno Pavelcovy branky. Z následné akce už skórovali. Crosby vyslal do brejku Eberleho, ten v tísni periferně viděl za sebou najíždějícího Halla, jemuž také puk předal a favorit šel do vedení - 0:1. Srovnat mohla čtvrtá formace, Novotnému však na poslední chvíli soupeř zablokoval hokejku, a tak zůstal Smith nepřekonán. Ukázalo se, že náš brankář měl tyče, jak se říká, dobře postavené. Eakin v závěru třetiny nastřelil znovu konstrukci.

 

Tým javorových listů uklidněný vedením dál zaměstnával naší obranu. Náš tým držel výborně chytající Pavelec jemuž pomáhala i štěstí. Ennisova teč skončila pro nás naštěstí jen na tyči. Češi se dostali k tlaku až v nabídnuté početní výhodě, ale nadšení O2 Arény z Jordánovy trefy razantně utnul svým rozpažením rozhodčí Vinnerborg. Ten totiž posoudil Koukalovo bránění výhledu gólmana Smitha jako postavení hráče v brankovišti a gól neuznal. Jak však ukázaly všechny záběry, tak se jednalo o hrubé pochybení sudího, který ani neráčil své rozhodnutí nějak konzultovat. Našim neuznaný gól citelně chyběl, naopak Kanaďané mohli být spokojeni.

 

Ve třetí periodě předvedli Kanaďané takticky téměř dokonalý systém. Český tým se těžko prosazoval přes výborně pokryté střední pásmo a tím pádem se také nemohl dostat do nějakého tlaku. K výraznějímu usazení v obranné třetině soka nepomohla ani závěrečná power play. Kanada si výhrou zajistila postup do finále, kde vyzve v nedělním večerním souboji (20:15) přemožitele Spojených států amerických tým Ruska.

 

Růžičkova družina se dnes od 16:15 utká o bronz s USA. Utkání můžete sledovat online ZDE, stejně tak jako od 20:15 online průběh finále MS 2015.

 

 

 

Česká republika - Kanada 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Hall (Eberle, Crosby), 30. Spezza (Duchene, Hamhuis). Rozhodčí: Vinnerborg (Švéd.), Bulanov (Rus.) - Carnathan, McIntyre (oba USA). Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 17 383 (vyprodáno).


Česká republika: Pavelec - Jordán, Hejda, Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava - Voráček, Sobotka, Klepiš - Jágr, Plekanec, Červenka - Erat, Jan Kovář, Vondrka - Koukal, Novotný, Zaťovič - Simon.


Kanada: M. Smith - Burns, Hamhuis, Barrie, Muzzin, Wiercioch, Ekblad, Savard - Seguin, Giroux, O’Reilly - Eberle, Crosby, Hall - Spezza, Duchene, MacKinnon - Toffoli, Couturier, Eakin - Ennis.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

To musi pomahat rozhodčí?

Eva,17. 5. 2015 13:55

To si ten rusak mohl odpustit...Ukradl nám gol dobytek..m