Jdi na obsah Jdi na menu
 


Češi porazili Německo a mají jistou účast ve čtvrtfinále

10. 5. 2015

AKTUALIZOVÁNO - REPORTÁŽ: Povedlo se! Čeští reprezentanti zvládli další nepříjemnou zápasovou zkoušku. Byť v utkání dvakrát prohrávali, tak nakonec bojovné Německo porazili díky trefám Vondrky, Koukala, Voráčka a Jágra 4:2 a bez ohledu na výsledek posledního utkání ve skupině v úterý se Švýcarskem si zajistili postup mezi osm nejúspěšnějších týmů turnaje.

 

Sestava naší družiny doznala jedné výrazné změny, a to v podobě nasazení forvarda Michala Vondrky, jež byl před polednem dopsán na soupisku a mohl tak nastoupit do odpoledního klání. Za důvěru se útočník pražské Sparty nakonec odvědčil dobrým výkonem, který okořenil brankou, byť se sám k ní příliš nehlásil.

 

Do utkání ale lépe vstoupil soupeř. Hagerovu střelu ještě Pavelec dokázal zlikvidovat, ale po osmi minutách hry Pietta přetlačil v osobním souboji Čáslavu a ani vracející Němec nedokázal zamezil jeho gólové střele. Češi potom přečkali několik nebezpečných příležitostí soupeře a sami udeřili. Nakládalova polostřela se odrazila od Vondrky a pak od německého beka zamířila za záda bezmocného brankáře Pielmeiera - bylo srovnáno.

 

Ani druhá perioda nezačala pro Růžičkův tým zrovna dobře. Voráček po Vondrkově pasu zblízka nedokázal skórovat a prakticky z protiakce soupeř znovu trestal, tentokrát kapitánem Wolfem. Naštěstí Koukal po dobrém střídání čtvrté formace srovnal a následně přišla další velká chvíle legendárního hráče číslo 68. Jágr sice nejprve neprostřelil ve slibné šanci německého gólmana, ale krátce potom geniální zadovkou vyslal do akce hned své tři spoluhráče a Voráček otáčel k radosti vyprodané O2 arény skóre.

 

Češi se dál tlačili do gólů, ale někdy měli i smůlu jako třeba Kovář, který nastřelil stejně jako později Kolář a Voráček konstrukci branky. Definitivu trimfu pak dokonala hvězda večera  Jágr prudkou střelou po Červenkově vyhraném buly. Následně tým přečkal i závěrečnou power play Němců a zcela po zásluze si připsal po výhře 4:2 tři body do tabulky pravdy.

 

Poslední utkání ve skupině, a to proti Švýcarsku, sehraje český národní tým v úterý od 20:15. Přímý přenos můžete sledovat online ZDE, stejně tak jako online výsledky z dalších zápasů MS 2015.

 

Německo - Česká republika 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Pietta (Müller, Krueger), 24. Wolf (Rieder) – 14. Vondrka (Nakládal), 26. Koukal (Kolář), 28. Voráček (Jágr, Nakládal), 56. Jágr (Červenka).

 

Německo: Pielmeier – Krueger, Muller, Baxmann, Kohl, Daschner, Koppchen, Krupp – Plachta, Hospelt, Kink – Reimer, Hager, Y. Seidenberg – Wolf, Pietta, Rieder – Oppenheimer, Krammer, Ullmann – Raedeke.

 

Česká republika: Pavelec – Hejda, Jordán, Kolář, Nakládal, Němec, Čáslava – Hertl, Sobotka, Voráček – Červenka, Jan Kovář, Jágr – Smoleňák, Novotný, Erat – Zaťovič, Koukal, Simon – Vondrka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář