Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Zase nepřesvědčivé, Češi porazili Norsko až na nájezdy

7. 5. 2012

Čekání na osvícení. Tak možná lze popsat dosavadní představení českého národního týmu. V očekávaně náročném střetnutí s Norskem svěřenci trenéra Hadamczika zpočátku tahali za kratší konec lana. Po Frolíkově trefě šli do vedení, ale to nakonec do konce normální hrací doby neudrželi.

Ale popořádku. Už po dvaadvaceti sekundách hry dostali Češi výhodu přesilové hry. Dobrou příležitost si vytvořil po Krejčího nabídce Němec, gólman Haugen se však překvapit nenechal. V 7. minutě se početní výhody při prvním trestu Hemského dočkali i Norové. Ani oni v ní úspěšní nebyli.

Za další dvě minuty si tentýž hráč pobyt na trestné lavici zopakoval. Aby toho nebylo málo, tak fauloval i Kašpar a severský soupeř se dočkal téměř minutové dvojnásobné výhody. České napadání se sudím evidentně nelíbilo, neboť za dalších 19 sekund ukázali i na Plekance.

Norové se zákonitě usadili v našem pásmu a ostřelovali Kováře ze všech výhodných pozic. Českobudějovický fantom předvedl několik vynikajících zákroků, ale na dorážku z blízkosti už i přes snahu nedosáhl - 0:1.

Další pekelné chvíle už naši přečkali i díky trestu, který pro změnu dostal soupeř. Sedmnáctá minuta přinesla chvíle radosti. Nedvěd obral Solberga o puk a po brejku přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Hemského. Edmontonský express situaci perfektně přečetl, nabral rychlost a pas usměrnil přesně za záda strážce soupeřovy svatyně - 1:1.

I úvod druhé třetiny vyšel lépe hráčům ze země fjordů. Povedený přechod do našeho obranného pásma korunoval brankou Spets - 1:2. Celou akci započal výborně hrající Olimb, jenž si počkal na najíždějícího Spetse, který zcela neobsazen měl ideální palebnou pozici.

Prakticky jen centimetry chyběly k tomu, aby puk po střele Hansena přešel brankovou čáru. Kovář si nebyl jistý, kde se onen černý předmět nachází a nebýt Novotného, který puk schoval pod našeho gólmana, tak mohlo být zle. V závěru třetiny se naši vytvořili závar. Nejprve Frolík orazítkoval tyč, posléze už Krejčí přesně vymetl šibenici a bylo srovnáno - 2:2.

Ve třetím dějství si lepší výchozí pozici vytvořili Češi. Aktivní Frolík překvapil Haugena a náš výběr se tak ve 48. minutě dostal do vedení. To však dlouho nevydrželo. Už za další dvě minuty totiž Holös znovu srovnal a utkání se po spíše poklidném prodloužení dostalo až do samostatných nájezdů.

Ty zahájily úspěšně naše barvy po výborně zvládnutém zakončení Hemského. Ten byl nakonec také jediným střelcem. Kovář si poradil se všemi norskými exekutory a korunoval tak svůj opět velmi dobrý výkon.

Česká reprezentace si tak do tabulky pravdy připsala dva důležité body. Nyní má družina kouče Hadamczika volno. Další zápasová zkouška ji čeká až ve čtvrtek 10. května, kdy vyzve tým Lotyšska.

Skupina S:


Česká republika - Norsko 4:3 po s. n. (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 17. Hemský (P. Nedvěd), 38. Krejčí (Tenkrát), 48. Frolík (Plekanec, M. Michálek), rozh. nájezd Hemský - 12. M. Olimb (Holös, Ask), 22. Spets (Bastiansen, M. Olimb), 51. Holös (Thoresen, Bonsaksen). Rozhodčí: Lewis (Kan.), Reiber (Švýc.) - Dehaen (Fr.), Dussureault (Kan.). Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 3383.

Česká republika: Jakub Kovář - Nakládal, Mojžíš, Němec, Krajíček, Blaťák, Čáslava - Frolík, Plekanec, Tenkrát - Průcha, Krejčí, M. Michálek - Hemský, P. Nedvěd, Vondrka - Petružálek, Novotný, Kašpar. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Norsko: Haugen - Trygg, Tollefsen, Holös, Bonsaksen, Solberg, Kaunismäki - Skröder, Thoresen, Hansen - M. Olimb, Bastiansen, Spets - Holtet, K. Forsberg, Röymark - Martinsen, K. A. Olimb, Ask. Trenéři: Roy Johansen, Knut Stubdal a Petr Jaroš.

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář