Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Třetí zkouška, jak si povedou Češi v souboji s Norskem?

7. 5. 2012

Do třetice všeho dobrého? Možná ano, možná ne. Jisté však je, že Češi musí zabrat, neboť další neúspěch by jim mohl nepříjemně zkomplikovat postavení v základní skupině popř. i samotnou výchozí pozici pro čtvrtfinále. Dle očekávání se v dnešním zápase proti Norsku představí v bráně Jakub Kovář.

Gólman, který úspěšně hájí klec extraligových Českých Budějovic, se odbyl debut na MS v úvodním vystoupení národního týmu proti Dánsku. Svou premiéru okořenil šestadvaceti úspěšnými zákroky a vychytanou nulou.

Kovář má plnit pozici náhradníka svému jmenovci Štěpánkovi, ale pokud zvládne i dnešní duel, tak možná ve výsledku ještě původními plány zamíchá. Pro národní tým je to klíčový duel. V předchozích dvou zápasech naši reprezentanti rozhodně nepůsobili kompaktním dojmem a zatím zůstávají své pověsti dlužni.

Kouč Hadamczik do médií avizoval, že bude hrát se šesti obránci a dvanácti útočníky. Zároveň také připustil, že pečlivě sleduje dění v zámořské NHL. V týmu by rád uvítal obránce Romana Poláka, pro kterého po čtvrté porážce v konfrontaci s Los Angeles skončila sezona. O jeho zařazení se rozhodne v nejbližší době po navázání kontaktu a vyjádření samotného hráče.

Češi se s Norskem na světových šampionátech od roku 2000 potkali čtyřikrát. Naposledy to bylo před dvěma lety v Německu. A právě tehdy se severským týmem nečekaně prohráli 2:3.

Poslední vzájemné zápasy na MS:

2010 - ČR vs. Norsko 2:3
2009 - ČR vs. Norsko 5:2
2006 - ČR vs. Norsko 3:1
2000 - ČR vs. Norsko 4:0

Utkání, které může o mnohém napovědět, začíná dnes v 16:15.

Předpokládaná sestava ČR:

Jak. Kovář - Blaťák, Čáslava, Němec, Krajíček, Mojžíš, Nakládal - Frolík, Plekanec, Tenkrát - Průcha, Krejčí, M. Michálek - Hemský, Nedvěd, Vondrka - Kašpar, Novotný, Petružálek.

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

to e sracka

tomas,7. 5. 2012 18:52

no maji 2 body ,ale hokej je kontatni sport a ne to co predvedli. doufam ze se zlepsi bo se na to ne da divat. mi mame patrit k elitam hokeje a ne aby nas prejeli danove z norama