Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Trápení se šťastným koncem, Češi po trefách Hemského s Tenkrátem porazili Dánsko

4. 5. 2012

Národní tým už má za sebou na šampionátu úvodní vystoupení. Naším prvním soupeřem byl tým Dánska. Družina trenéra Hadamczika vstupovala do utkání v pozici favorita, ale nutno říct, že severský celek byl více než vyrovnaným soupeřem.

První dvacetiminutovka příliš hokejové krásy nenabídla. Byla k vidění řada nepřesností na obou stranách. V celkovém poměru to byla vyrovnaná konfrontace. První velkou příležitost si vytvořili Dánové. Během jejich přesilovky dělily Nielsenův pokus od přesného zacílení pouhé centimetry.

Seveřané svůj tlak znásobili i díky dalšímu trestu pro naše barvy. Své šance nezužitkovali jen díky pohotovému Kovářovi v naší brance. Češi udeřili za pět dvanáct a to doslova. Nedvědovu nabídku nasměroval z bezprostřední blízkosti za záda Andersena číhající Hemský.

Ve třetí třetině se Dánové tlačili více do zakončení a nejednou našemu týmu zle zatopili. Jako v případě akce, kterou započal a sám zakončoval Storm. Češi nehráli tak, jak se od nic čekalo, ale v závěru se dočkali zlomového druhého gólu, který obstaral po Frolíkově přihrávce Tenkrát.

Dánové se pokusili zabojovat o lepší výsledek ještě při power play, avšak o výhodu muže v poli navíc se připravili sami vlastním faulem. Hansen nešetrně sestřelil na mantinel Kutláka a mohl být vůbec rád, že to bylo jen za dvě minuty. Český tým si už zápas pohlídal a i přes ne zcela přesvědčivý výkon dokráčel k zisku povinných tří bodů.

Naším nejlepším hráčem byl očekávaně zvolen gólman Kovář. Ten se během celého utkání prezentoval kvalitním výkonem, který podtrhnul všemi šestadvaceti zneškodněnými střeleckými pokusy dánského týmu.

Na adresu našeho dnešního soupeře lze poznamenat, že hrál velice dobře. Dánové výborně bruslili, čímž dokázali narušit řadu našich akcí a nebáli se sami dostat do zakončení. Potvrdili tak, že budou nepříjemným soupeřem.

Českou reprezentaci už zítra čeká druhý zápas na MS. Od 20:15 naši vyzvou silné Švédsko.

Aktuální hokejové výsledky můžete sledovat denně online - ZDE !

Hokej živě - přímé přenosy zápasů z MS 2012 či z NHL můžete denně sledovat online - ZDE !

Skupina S - výsledek:

Česká republika - Dánsko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 40. Hemský (Nedvěd, Plekanec), 58. Tenkrát (Frolík, Plekanec).

Česká republika: Kovář - Blaťák, Nakládal, Čáslava, Kutlák, Němec, Krajíček - Tenkrát, Plekanec, Frolík - Michálek, Krejčí, Hemský - Vondrka, Nedvěd, Průcha - Kašpar, Novotný, Petružálek.

Dánsko: Andersen - Larsen, Jensen Jesper B, Nielsen D., Lassen, Bodker, Green, Jensen K., Hersby - Hardt, Nielsen F., Eller, Madsen, Jakobsen, Hansen, Starkov, Lykkeskov, Storm - Moller, Poulsen, Jensen Jesper.

Článek uvolněn i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář