Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Sílu českého týmu vyzkouší Švédové, v naší brance nastoupí Štěpánek

5. 5. 2012

Vítězný, ale nepříliš povedený zápas s Dánskem byl pro trenéry českého národního týmu důrazným varováním, které evidentně neberou na lehkou váhu. Do dnešního večerního zápasu se Švédskem vyrazí naše družina s několika změnami v sestavě.

Tou první je gólmanský post, který dnes dle už předchozí dohody zaujme Jakub Štěpánek. Další změnou, která je nicméně z řady vynucených, je nasazení obránce Tomáše Mojžíše do sestavy, kde nahradí zraněného Zdeňka Kutláka.

Mojžíš by měl nastoupit do obranné dvojice s Lukášem Krajíčkem. Úpravy jsou i v útočných formacích. Petr Průcha by dle dostupných informací měl nastoupit v jedné lajně s Davidem Krejčím a Milanem Michálkem. Aleš Hemský bude hrát po boku Petra Nedvěda a Michala Vondrky.

Duel je pro obě země prestižní. V úspěch Švédů věří nejen jejich fanoušci, ale také sázkové kanceláře v ČR. Celek Tre kronor je pasován mezi největší favority na zisk titulu. Loni švédský tým prohrál ve finále se svým severským rivalem z Finska nečekaně vysoko 6:1.

Letos by se žlutomodří chtěli po šesti letech znovu vrátit na trůn. Z papírového pohledu mají velmi silný tým, ze kterého vynikající zejména jména jako Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall, Erik Karlsson či Johan Franzén.

Zápas, který bude pro náš tým první velkou zkouškou, začíná ve 20:15.

Vzájemné konfrontace ČR se Švédskem na posledních MS

2011: ČR - Švédsko 2:5

2010: Švédsko - ČR 2:3 po nájezdech, Švédsko - ČR 1:2

2009: Švédsko - ČR 3:1

2008: ČR - Švédsko 2:3 po prodl., ČR - Švédsko 3:5

Očekávané sestavy:

Česká republika: Štěpánek - Blaťák, Nakládal, Čáslava, Mojžíš, Němec, Krajíček - Tenkrát, Plekanec, Frolík - Michálek, Krejčí, průcha - Vondrka, Nedvěd, Hemský - Kašpar, Novotný, Petružálek.

Švédsko: Fasth - Kronwall S., Kronwall N., Eriksson, Karlsson, Hjalmarsson, Hedman - Eriksson, Zetterberg, Franzén - Järnkrok, Silfverberg, Landeskog - Alfredsson, Stålberg, Krüger - Pettersson, Lundqvist, Persson.

Článek uvolněn i na HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář