Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Němci porazili Itálii 3:0, Ullmann třikrát asistoval

4. 5. 2012

I druhý zápas úvodního programu MS 2012 skončil dle papírových předpokladů vítězstvím favorita. Na lavičce Německa si svou premiéru na MS odbyl trenér Kölliker a mohl být spokojený. Jeho svěřenci porazili Itálii 3:0. Své gólové úspěchy si naši západní sousedé rozdělili do všech tří třetin.

Úvodní třetina příliš zajímavého dění nenabídla. Náznak příležitostí často zhatily nepřesné přihrávky a se střelami, které doputovaly až ke gólmanům, si strážci obou svatyní poradili. Tak nejspíš jediným významným faktem první dvacetiminutovky byl gól, o který se postaral po sedmnácti minutách hry Schubert.

Italové zahájili druhou pasáž pokračující početní výhodou, ale nic z ní vytěžit nedokázali. Naopak v čase 22:22 znovu inkasovali, tentokrát z hole Reimera. Ve slibné příležitosti se později zjevil Scandella, ale Endrase překonat nedokázal.

Italové svému soupeři zatápěli zejména v polovině základní hrací doby, ale na jejich gólmana, který byl mimochodem před dvěma lety vyhlášen nejlepším gólmanem a nejužitečnějším hráčem šampionátu, recept najít nedokázali.

Nepovedlo se jim to ani ve třetí dvacetiminutovce, jenž rovněž prohráli 1:0. Německý triumf dokonal pumelicí Fischer. U této branky stejně jako u předchozích dvou asistoval aktivní Ullmann, který navíc v posledních sekundách hry spálil z bezprostřední blízkosti tutovku. Italský zmar podtrhnul v závěru Felicetti.

Němci splnili povinné vítězství. Nyní mají den volna. V neděli 6. května je následně čeká tým Lotyšska.

Skupina S - výsledek:

Německo - Itálie 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 17. Schubert (Ullmann), 23. Remier (Ullmann, Gogulla), 46. Fischer (Gogulla, Ullmann). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), Patafie (USA) - Dehaen (Fr.), Dussureault (Kan.). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 1033.

Německo: Endras - Fischer, Ondruschka, N. Goc, Reul, Lavallee, Schubert, Krueger - Rankel, Tripp, Hospelt - M. Goc, Schütz, Greilinger - Gogulla, Ullmann, Reimer - Furchner, Barta, Kaufmann - Kink. Trenér: Jakob Kölliker.

Itálie: Bellissimo - Borgatello, Helfer, Plastino, De Marchi, Larkin, T. Johnson, Marchetti - Egger, Scandella, Insam - Sirianni, Rocco, Iannone - Ansoldi, Fontanive, Edwardson - De Toni, Bernard, Felicetti - Iori. Trenér: Rick Cornacchia.

Příspěvek uvolněn i na HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář