Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Mise úspěšně splněna, Češi vybojovali bronz!

20. 5. 2012

Česká reprezentace své poslední vystoupení na šampionátu zvládla! V dramatické bitvě zdolala i díky vynikajícímu Štěpánkovi v brance domácí Finsko 3:2! Češi tak navázali bronzovou medailí na loňský šampionát, který rovněž ziskem tohoto kovu završili!

Bez zraněných forvardů Erata a Michálka a beka Kutláka, ale už opět s Kašparem v sestavě vstoupil český národní tým do střetnutí o bronz.

První velkou příležitost si připravili Finové. Nedvěd ztratil puk a toho se zmocnil Kapanen, který vzápětí střelou donutil Štěpánka k nelehkému zákroku. V 7. minutě přišla první velká příležitost našich. Plekanec z otočky prověřil Vehanena a nebýt pohotovosti obránců, tak mohl padnout z následné dorážky gól.

Hadamczikově svěřencům se podařilo následně přečkat oslabení a navíc mohli krátce po jeho skončení skórovat. Z trestné lavice se dostal do úniku Tenkrát, ale jeho blafák Vehanen zneškodnil. Pár centimetrů od vstřeleného gólu byl Průcha, jenž orazítkoval tyč finské svatyně!

Průcha se však dočkal. Byl to právě on, kdo ve 13. minutě zužitkoval šťastný zásahem přesilovou hru - 1:0. Finové zákonitě zvýšili aktivitu a našim zle zatopili. Štěpánek musel řešit nebezpečnou situaci, kterou zapříčinila formace Koivua.

Seveřané nakonec svou aktivitu brankou korunovali. Svůj drzý průnik zakončil Pyörala příkladně - 1:1. Finská radost však dlouho naštěstí nevydržela. Novotný zabojoval po své střele znovu o puk a dorážkou o tělo gólmana dostal černý předmět přesně do míst určených - 2:1!

V poslední minutě první třetiny se zaskvěla pohlednou a hlavně účinnou kombinací dvojice Krejčí - Hemský, při čemž prvně jmenovaný uklidil puk za záda Vehanena - 3:1!

Zatímco první dvacetiminutovka nabídla čtyři góly, tak ta následující nepřinesla žádný. Týmy se snažily soupeře překvapit, ale bez požadovaného výsledku.

Ve třetí třetině už museli Finové vše vsadit na jednu kartu. Do zakončení se probíjel Pihlström, ale Štěpánek byl pozorný. Tlak však narůstal. Přísné Nakládalovo vyloučení severský tým dokázal potrestat. Jokinen svou střeleckou pozici využil - 3:2! Po brance v naší síti zákonitě ožilo domácí publikum a Štěpánek měl plné ruce práce.

Agilní Jokinen byl při chuti, avšak český gólman působil jako nepropustná zeď. Zmařil i pokus v zápase nepříliš viditelného Granlunda.

Na poslední minutu už finský kouč stáhl očekávaně ze hry Vehanena a vpustil na led šestého hráče. Soupeř se usadil v pásmu a našim se nedařilo v řadě případů puk vyhodit do bezpečí. Ubíhající čas však hrál do našich karet. Poslední sekundy už realizovaly finskou zkázu. Česká reprezentace znovu po roce vybojovala bronz a završila tak úspěšné působení na turnaji.

MS 2012 - zápas o bronz:

Česká republika - Finsko 3:2 (3:1, 0:0, 0:1)
Branky: 13. Průcha (Krajíček, Hemský), 18. Novotný (Kašpar), 20. Krejčí (Hemský) - 17. Pyörala (Immonen, Järvinen), 50. Jokinen (Koivu, Mäenpää). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Kurmann (Švýc.) - Šeljanin (Rus.), Valach (SR). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 12879.

Finsko: Vehanen - Mäenpää, Hietanen, Kukkonen, Jaakola, Niskala, Salmela, Vaananen, Järvinen - Koivu, Jokinen, Filppula - Joensüü, Kontiola, Pihlström - Kiiskinen, Kapanen, Komarov - Immonen, Pyörala, Granlund.

Česko: Štěpánek - Němec, Nakládal, Krejčík, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Blaťák - Plekanec, Tenkrát, Frolík - Krejčů, Průcha, Hemský - Koukal, Vondrka, Nedvěd - Novotný, Kašpar, Petružálek.

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář