Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Hadamczik odtajnil seznam vyvolených, na MS neodjedou Tlustý ani Kindl

30. 4. 2012

Tři brankáři, osm obránců a patnáct útočníků. To je aktuální výčet jmen, která mohou reprezentovat Českou republiku na blížícím se MS. Oproti původním předpokladům se na soupisku nedostali útočník Jiří Tlustý a bek Jakub Kindl. Zatímco u prvně jmenovaného bylo důvodem zranění ramene, tak jediný bek ze zámoří se trenérovi omluvil, neboť neměl jistotu zápasového vytížení.

soutez_o_repre_dres.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Dle informací, které se dostaly do médií, nebyl Kindl mezi šestkou beků, kteří byli napsáni na soupisku pro úvodní část turnaje. Pětadvacetiletý rodák ze Šumperka by tak musel čekat na příležitost. Jeho uvolněné místo zaujal předtím vyřazení Jakub Krejčík ze Slavie.

Soupiska národního týmu aktuálně čítá šestadvacet jmen. Do turnaje však může zasáhnout jen pětadvacet hráčů. Kouč Hadamczik zároveň počítá s možností dalších posil ze zámoří, které by případně na soupisku ještě dopsal.

Češi vstoupí do turnaje už úvodní den, tj. v pátek 4. května, kdy od 16:15 změří síly s Dánskem.

Kompletní zápasový program MS 2012 zde.

Nominace České republiky na MS 2012:

Brankáři: Jakub Kovář (HC Mountfield České Budějovice), Petr Mrázek (Ottawa 67´s/OHL), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL).

Obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Jakub Krejčík (HC Slavia Praha), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), Tomáš Mojžíš (TPS Turku/Fin.), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL).

Útočníci: Lukáš Kašpar, Jiří Novotný (oba Astana/KHL), Aleš Hemský (Edmonton/NHL), Michael Frolík (Chicago/NHL), Petr Koukal (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Jan Kovář (HC Plzeň 1929), David Krejčí (Boston/NHL), Milan Michálek (Ottawa/NHL), Petr Nedvěd (Bílí Tygři Liberec), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Petr Tenkrát (HC Sparta Praha), Tomáš Vincour (Dallas/NHL), Michal Vondrka (HC Slavia Praha).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář