Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Hadamczik napsal na soupisku dvacet hráčů, chce čekat na posily z NHL

4. 5. 2012

Trenér národního týmu odtajnil dvacet jmen, které zapsal na soupisku pro základní část mistrovství světa. Mimo hru tak aktuálně zůstanou gólman Petr Mrázek, obránci Tomáš Mojžíš, Jakub Krejčík a útočníci Petr Koukal, Jan Kovář a Tomáš Vincour.

Pozdější dopsání třetího brankáře, kterým je Petr Mrázek, na soupisku je prakticky jisté. Kouč Hadamczik si nechal pro případné další posily z NHL volné čtyři místa. Dvě z nich by případně mohli zaplnit bek Roman Polák a forvard Vladimír Sobotka.

Jejich St. Louis totiž v probíhajícím druhém kole play off prohrává v sérii s Los Angelese Kings už 3:0 na zápasy a je krok od vyřazení. V případě příletu těchto hráčů je jasné, že někteří z původně nominovaných odcestují domů.

Aktuální soupiska ČR na MS 2012 - pro základní část turnaje:

Brankáři: Jakub Štěpánek (Petrohrad, KHL), Jakub Kovář (HC MOUNTFIELD).

Obránci: Petr Čáslava (CSKA Moskva, KHL), Ondřej Němec (Čerepovec, KHL), Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa, KHL), Lukáš Krajíček (Minsk, KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta, Švýcarsko).

Útočníci: Tomáš Plekanec (Montreal, NHL), David Krejčí (Boston, NHL), Milan Michálek (Ottawa, NHL), Aleš Hemský (Edmonton, NHL), Michael Frolík (Chicago, NHL), Lukáš Kašpar, Jiří Novotný (oba Astana, KHL), Petr Průcha (Petrohrad, KHL), Jakub Petružálek (Chabarovsk, KHL), Petr Nedvěd (Bílí Tygři Liberec), Michal Vondrka (HC Slavia Praha), Petr Tenkrát (HC Sparta Praha).

článek uvolněn i pro server HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář