Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Do souboje s Německem vyrazí Češi se Štěpánkem v brance, ale bez Kutláka, Kašpara a Nedvěda

15. 5. 2012

PREVIEW: Rusko nebo Švédsko? Toť otázka. Česká hokejová reprezentace se už dnes dozví svého soupeře pro blížící se čtvrtfinále. K odpovědi může pomoct i svým výsledkem v dnešním střetnutí s Německem. Zápas pravdy začíná v 16:15.

V případě vítězství bude naším soupeřem Švédsko, pokud s Němci zaváháme a Norové porazí Dány, tak změříme síly s Ruskem. Jenže co je lepší? Čeští reprezentanti případné spekulace razantně odmítají.

Do zápasu nenastoupí Zdeněk Kutlák, který ještě není fit po zranění, které utrpěl v úvodu šampionátu. Ze hry je také Lukáš Kašpar. Nebude k dispozici ani Petr Nedvěd, který dostal od trenérů volno. Do sestavy by se po viróze dle posledních informací měl vrátit alespoň Ondřej Němec.

Další změny se týkají jednotlivých formací. Dle informací, které získal od trenéra Aloise Hadamczika deník Sport, by se měl Aleš Hemský přesunout do formace k Petru Nedvědovi resp. do třetí řady. Již avizované bylo nasazení gólmana Jakuba Štěpánka.

Německo na šampionátu výrazně zaostává za očekáváním. Naši západní sousedé ze šesti zápasů vyhráli jen dva. Na úvod turnaje sice porazili Itálii 3:0, ale následně podlehli Lotyšsku, Rusku a Švédsku. Musí je mrzet zejména porážka s Lotyšskem. Vydřená výhra nad Dánskem vyšla v niveč, neboť fiasko s Norskem v poměru 4:12 definitivně uzavřelo německé naděje.

Družině trenéra Jakoba Köllikera jde v dnešním klání už pouze o prestiž. Němci nemají šanci na postup ani je neohrozí možnost sestupu, a tak je otázkou jak k tomuto střetnutí hráči přistoupí.

Předpokládané sestavy:

Česká republika: Štěpánek - Blaťák, Nakládal, Němec, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Krejčík - Michálek, Plekanec, Erat - Frolík, Krejčí, Tenkrát - Průcha, Vondrka, Hemský - Koukal, Novotný, Petružálek.

Poslední vzájemné zápasy ČR s Německem:

2012 - příprava před MS: ČR - Německo 3:2 po s.n.
2012 - příprava před MS: ČR - Německo 3:2 po prodl.
2011 - MS 2011: Německo - ČR 2:5
2009 - příprava: Německo - ČR 3:5
2009 - příprava: Německo - ČR 2:6

Aktuální hokejové výsledky můžete sledovat denně online - ZDE !

Hokej živě - přímé přenosy zápasů z MS 2012 či z NHL můžete denně sledovat online - ZDE

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář