Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: České trápení pokračuje, Švédsko se radovalo z výhry 4:1

5. 5. 2012

Ani ve druhém zápase český národní tým zatím nenašel svou herní tvář. Na výborně takticky hrající Švédy Hadamczikova družina neměla protizbraň. Našemu týmu nevyšly úvody prvních dvou třetin, kdy pokaždé inkasoval.

Češi nastoupili do zápasu s řadou avizovaných změn. Na brankářském postu se představil Jakub Štěpánek, v obraně místo zraněného Zdeňka Kutláka původní náhradník Tomáš Mojžíš a zásah byl i do složení jednotlivých formací.

Švédové si ani lepší start do zápasu přát nemohli. Už po třech minutách Novotný ztratil vybojovaný puk a Zetterberg zpoza branky našel Franzéna. Ten krátce předtím silou přehrál Blaťáka a následnou střelou poslal puk do naší sítě. Po deseti minutách hry to mohlo být už 2:0, k našemu štěstí Eriksson díky přispění Vondrky na poslední chvíli puk netrefil.

Pokud náš tým zahájil první dvacetiminutovku špatně, tak ta druhá byla ještě horší. Kronwallovo nahození k překvapení všech skončilo až za zády Štěpánka - 2:0. Slabší chvilku si gólman Petrohradu nejspíš bude vyčítat. Jeho spoluhráči se do tempa dostávali pozvolna.

První výraznější šanci spálil Hemský a z otočky se zkoušel prosadit i Plekanec, avšak bez úspěchu. Toužebné branky se náš tým dočkal až ve třetí třetině. Nutno říct, že nám šanci připravil sám švédský gólman Fasth, který ve snaze poslat puk na číhajícího spoluhráče nahrál přímo na hokejku Petružálka a ten vykřesal pro náš tým naději - 2:1.

Těsně předtím jsme mohli potřetí inkasovat a jen díky pohotovému zákroku Čáslavy se tak nestalo. Štěpánkovi propadl puk, který se pozvolna klouzal do branky a nebýt včasné reakce českého beka, tak bylo nejspíš o výsledku rozhodnuto. Svou svatyni jsme ochránili a navíc sami skórovali.

Naši působili aktivnějším dojmem, ale soupeř byl lepší. V jednapadesáté minutě Lundqvist úspěšně tečoval střelu Perssona a severský celek znovu vedl o dva góly. Hadamczik se dvě a půl minuty před třetí sirénou rozhodl odvolat gólmana Štěpánka z branky a pustit na led šestého hráče. Power play k úspěchu nevedla. Pojistku švédského triumfu dokonal střelou do opuštěné klece Persson.

Češi mají nyní den volna. Další zápas je čeká v pondělí 7. května, kdy se utkají s Norskem.

Skupina S - výsledek:


Švédsko - Česká republika 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky: 3. Franzén (Zetterberg, Eriksson), 21. N. Kronwall (Zetterberg, Eriksson), 51. J. Lundqvist (Persson, Larsson), 59. Persson (Hedman) - 44. Petružálek (Hemský). Rozhodčí: Boman, Levonen (oba Fin.) - Arm (Švýc.), Dědulja (Běl.). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 10.076.

Švédsko: V. Fasth - S. Kronwall, Brodin, N. Kronwall, Karlsson, Hjalmarsson, Hedman - Franzén, Zetterberg, Eriksson - Järnkrok, Landeskog, Silfverberg - Alfredsson, Krüger, Stalberg - Larsson, Persson, J. Lundqvist. Trenéři: Pär Marts, Peter Popovic, Roger Rönnberg a Rikard Grönberg.

Česká republika: Štěpánek - Blaťák, Nakládal, Němec, Čáslava, Mojžíš, Krajíček - Tenkrát, Plekanec, Frolík - Průcha, Krejčí, M. Michálek - Hemský, P. Nedvěd, Vondrka - Petružálek, Novotný, Kašpar. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Uvolněno i pro Hokejportal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář