Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Češi vyzvou Lotyšsko, s Kovářem v brance a s Koukalem v útoku

10. 5. 2012

Dnes od 20:15 čeká českou reprezentaci čtvrtá zápasová zkouška. Z těch předchozích dokázal náš výběr po nepříliš přesvědčivé hře vytěžit pět bodů. Hadamczikova družina zatím marně hledá ztracený drajv. V sestavě pro dnešní střetnutí je několik změn.

V brance se stejně jako v předchozím klání s Norskem objeví znovu Jakub Kovář. Zástupce českobudějovického Mountfieldu patří ke světlým výjimkám aktuálního trápení. S procentní úspěšností 94,74 se řadí mezi nejlepší pětku gólmanů turnaje.

Díky vydařeným výkonům má Kovář oproti původním předpokladům velkou šanci se stát po zbytek šampionátu brankářskou jedničkou. Kouč Hadamczik oba adepty během zápasového programu základní skupiny ještě prostřídá a posléze už pravděpodobně určí muže číslo jedna.

V pátek dostane proti Italům příležitost Jakub Štěpánek. Tentýž den by se měla k mužstvu připojit posila ze zámoří útočník Martin Erat. Průbojný a bruslařsky velmi dobře vybavený hráč bude dle předběžných informací zařazen do lajny s Davidem Krejčím. Poprvé by se měl představit v utkání proti Rusku, které je na programu v neděli 13. května.

Poprvé se na turnaji představí Petr Koukal. Pardubického štírka kouč, stejně jako třetího gólmana Petra Mrázka, dopsal na soupisku a počítá s ním už do dnešního večerního střetnutí. Devětadvacetiletý forvard nahradí v sestavě nevýrazného Michala Vondrku a zařadí se po boku Aleše Hemského k Petru Nedvědovi.

Hráči Lotyšska zatím se svým vystoupením na turnaji mohou být spokojeni. Ze tří zápasů vybojovali šest bodů. S favorizovaným Ruskem sice na úvod prohráli 2:5, ale následně porazili Německo 3:2 a Itálii 5:0. Legie z východu Evropy v čele s kanadským trenérem Tedem Nolanem zajisté bude v dnešním klání chtít bodovat.

Lotyši už český tým dokázali výrazně potrápit. Nelehké souboje během posledních dvou šampionátů či památná bitva na Zimních olympijských hrách ve Vancouveru 2010 mluví za vše podstatné.

Vzájemné zápasy s Lotyšskem:

2012 - příprava před MS 2012 - Lotyšsko - ČR 1:3
2012 - příprava před MS 2012 - Lotyšsko - ČR 3:4 po s.n.

2011 - MS 2011 - ČR - Lotyšsko 4:2

2010 - MS 2010 - ČR - Lotyšsko 3:1
2010 - ZOH 2010 - ČR - Lotyšsko 3:2 po prodl.
2010 - ZOH 2010 - ČR - Lotyšsko 5:2

Zápas začíná ve 20:15 v přímém přenosu programu ČT4 Sport.

Předpokládané sestavy:

Jak. Kovář - Blaťák, Čáslava, Němec, Krajíček, Mojžíš, Nakládal - Frolík, Plekanec, Tenkrát - Průcha, Krejčí, M. Michálek - Hemský, Nedvěd, Koukal - Kašpar, Novotný, Petružálek.

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář