Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Češi vstupují do turnaje, prvním soupeřem je Dánsko

4. 5. 2012

A je to tady! Český tým zahajuje na šampionátu svou misi. Prvním naší překážkou za vysněným úspěchem je tým Dánska. Trenér Alois Hadamczik do médií prozradil, že se v bráně představí českobudějovický Jakub Kovář. Zápas začíná již za pár minut od 16:15.

Během dopoledních hodin lodivod národního celku oficiálně představil dvacítku hráčů, které zapsal na soupisku pro základní část turnaje. Mimo sestavu, která nastoupí do úvodních zápasů, tak jsou obránci Tomáš Mojžíš s Jakubem Krejčíkem, trojice útočníků Tomáš Vincour, Petr Koukal a Jan Kovář a náhradní gólman Petr Mrázek.

Hadamczik si tak nechal volné pozice pro případné posily z NHL. Uvítal by zejména obránce Romana Poláka, který je se St. Louis zápas od vyřazení. Definitivně totiž padla možnost, že tým posílí bek Zbyňěk Michálek - více zde.

Češi se s Dánskem za poslední čtyři roky utkali v rámci světového šampionátu třikrát. Ve všech případech úspěšně. V roce 2008 náš tým zvítězil 5:2, za rok později 5:0 a při loňském mistrovství světa, které se uskutečnilo na Slovensko, 6:0.

Předpokládaná sestava ČR na zápas s Dánskem:

Jak. Kovář - Blaťák, Nakládal, Čáslava, Kutlák, Němec, Krajíček - Frolík, Plekanec, Tenkrát - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Průcha, Nedvěd, Vondrka - Kašpar, Novotný, Petružálek.

Článek uvolněn i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář