Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Češi sehráli s Ruskem vyrovnanou partii, ale na góly prohráli 2:0

13. 5. 2012

REVIEW: Češi mají zdárně za sebou konfrontaci s velesilným Ruskem. Naše družina překvapivě zejména během dvou třetin diktovala hru a soka do výraznějšího tlaku nepustila. Nepoložil ji ani brzký gól, který sborná vsítila už po čtyřiadvaceti sekundách hry. Bohužel své příležitosti naši zužitkovat nedokázali, což je v konečném zúčtování stálo zákonitě bodový zisk.

Jak už bylo v úvodu zmíněno, tak Rusové měli famózní vstup do zápasu. Po necelé půlminutě hry se puk ocitl v naší brance. Pěrežogin si zpoza branky najel před Kováře a kolem jeho hokejky a vyrážečky nasměroval černý předmět do branky - 1:0.

Český tým obdržený gól paradoxně nabudil k výrazné aktivitě. V páté minutě měl vyrovnání na holi Frolík, ale neposedný kotouč do branky usměrnit nedokázal. Po individuální akci vystrašil Barulina i Průcha, jehož pokus těsně minul cíl určení. Ještě blíže ke skórování byl Tenkrát, k naší smůle však projektil orazítkoval jen konstrukci branky.

Do největší šance druhé třetiny se dostal aktivní Plekanec. Po jeho střele ruský gólman s nemalým vypětím sil vyrazil puk betonem do rohu kluziště. Češi si závěr prostředního dějství zkomplikovaly dvěma vyloučeními. Nejprve putoval za katr Erat a posléze také Krajíček. Rusko tak zahájilo třetí pasáž souboje ideální přesilovkou pěti proti třem, která měla trvat čtyřicet sekund.

Sborná se usadila v pásmu a své obléhání očekávaně zužitkovala. Kovář sice stačil střelu Popova alespoň vyrazit, ale na svižnou dorážku Malkina už stejně jako bránící Čáslava nedosáhnul - 2:0. Hvězdný forvard byl nadále aktivní. Hned ve dvou dalších případech naší obraně zle zatopil.

Češi se v závěru klání více tlačili do zakončení. Bohužel bez úspěchu. V největší šanci se po Krejčího akci objevil Hemský, ale v závaru před brankou puk za Barulina protlačit nedokázal. Ruský strážce svatyně mohl být spokojený, podařilo se mu eliminovat všechny palebné pokusy soupeře a pomohl tak svému týmu k zisku tří bodů. Rusové si vítězstvím s předstihem zajistili první místo ve skupině.

Skupina S:

Rusko - Česká republika 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 1. Pěrežogin (Nikulin), 41. Malkin (Popov). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Kurmann (Švýc.) - Dussureault (Kan.), Morrison (USA). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 5341.

Rusko: Barulin - I. Nikulin, J. Birjukov, Medveděv, Denisov, Nikitin, Rjasenskij - Pěrežogin, Malkin, Popov - Kuzněcov, Dacjuk, Kuljomin - Žerděv, Těreščenko, Širokov - Ketov, Svitov, Kokarev. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

Česká republika: Jakub Kovář - Nakládal, Blaťák, Čáslava, Krejčík, Krajíček, Mojžíš - Erat, Plekanec, M. Michálek - Hemský, Krejčí, Tenkrát - Frolík, P. Nedvěd, Průcha - Kašpar, Novotný, Koukal. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář