Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Češi po boji zdolali Lotyšsko, výhru trefili v závěru Nedvěd s Plekancem

10. 5. 2012

Český národní tým má za sebou náročnou bitvu s Lotyšskem. Náš výběr prohrával od 24. minuty, kdy se prosadil Berzinš. Naštěstí za dalších pět minut smazal gólové manko svým prvním gólem na turnaji Michálek. Brankovou výhodu pro náš tým obstaral v 51. minutě Nedvěd a posléze v přesilovce i Plekanec.

Český tým se od úvodních minut pokoušel o častější střelbu. O první výraznější moment zápasu se postarali Lotyši. Po brejku obsadili útočné pásmo a Cibulskis po šesti minutách hry nastřelil tyčku.

První vyloučení patřilo našim hráčům. Malý prohřešek obránce Němce však zůstal gólově nepotrestán. Naopak do zajímavé šance se dokázal dostat Průcha. Soupeř zahrozil po dalším výpadu, kdy Kovář musel vytěsnit nezpečnou střelu Daugavinše.

Červené světlo za brankou se poprvé rozsvítilo ve čtyřiadvacáté minutě, ale bohužel za tou naší. Dobývání české branky se nakonec podařilo Berzinšovi, který propasíroval puk za Kovářova záda. Český kontr mohl přijít takřka vzápětí, ale Průcha ani Tenkrát přes slibné pokusy gól nevsítili. Podařilo se to až Michálkovi, který uklidil za Masalskise pokus Nakládala - 1:1.

Finální rozuzlení přinesla třetí třetina resp. její poslední desetiminutovka. Němec dlouhým pasem našel Nedvěda, ten ač tísněn, se zmocnil puku, přetlačil bránícího beka a v tváří v tvář Masalskisovi svůj únik korunoval podařeným forhendovým blafákem - 2:1.

Za další tři minuty bylo ještě veseleji. Čekání na první přesilovkový gól ukončil Plekanec, který si vymíchal obránce a svižnou střelou nedal lotyšskému brankáři šanci na reakci - 3:1. Dvougólový náskok si družina trenéra Hadamczika už pohlídala.

Český tým si tak připsal do tabulky pravdu tři body. Další zápas je na programu už zítra. Od 16:15 bude naším soupeřem celek Itálie.

Skupina S:

Česká republika - Lotyšsko 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky: 29. Michálek (Nakládal, Plekanec), 51. Nedvěd (Němec, Čáslava), 54. Plekanec - 24. Berzinš (Keninš). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Kurmann (Švýc.) - Dedioulia (Běl.), Morrison (USA).

Česká republika: Kovář - Blaťák, Nakládal, Němec, Čáslava, Mojžíš, Krajíček - Michálek, Plekanec, Frolík - Krejčí, Tenkrát, Průcha - Koukal, Hemský, Nedvěd - Novotný, Kašpar, Petružálek - Vondrka.

Lotyšsko: Masalskis - Galvinš, Redlihs K., Bartulis, Cibulskis, Sotnieks, Pujacs, Lavinš, Andersons - Sprukts, Redlihs M., Indrašis - Daugavinš, Širokovs, Cipulis - Keninš, Berzinš, Meija - Saulietis, Stals, Jass.

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář