Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Češi jsou na Italy i s Eratem a Krejčíkem

11. 5. 2012

Trenér národního týmu má jasno. Pár hodin poté, co se mu omluvil kontaktovaný Jakub Voráček, se rozhodl dopsat na soupisku obránce Jakuba Krejčíka. Talentovaný bek extraligové Slavie by se měl už dnes představit v zápase proti Itálii, stejně tak jako čerstvá zámořská posila Martin Erat.

Dle posledních informací, které pronikly do médií, by se útočník Nashvillu měl představit v jedné formaci s Tomášem Plekancem a Milanem Michálkem. Třicetiletý forvard, který v letošním ročníku NHL zaznamenal 58 bodů (19 gólů + 39 asistencí), se do národního týmu vrací po dvou letech.

Další novou tváří v sestavě pro odpolední zápas je Jakub Krejčík. Ten byl dopsán na soupisku dodatečně, jako alternativní řešení po vyjasnění situace okolo Jakuba Voráčka. Průbojný útočník neprošel ve Philadelphii zdravotního prohlídkou, a tak se z účasti na MS omluvil.

Český tým po včerejší vydřené výhře nad Lotyšskem by se rád herně stabilizoval. Duel s Itálií, která je papírově nejslabším soupeřem ve skupině, by měl být ostrým tréninkem na těžkou nedělní bitvu s Ruskem.

Mužstvo z jihu Evropy však rozhodně na šampionátu nepůsobí odevzdaným dojmem. Ústřední postavou soupeře je bezpochyby brankář Daniel Bellissimo. Sedmadvacetiletý rodák z Kanady, jenž získal italské občanství, je jasnou gólmanskou jedničkou a své kvality potvdil během zápasů už několikrát.

Italové ze čtyř utkání, která na šampionátu už odehráli, dokázali vytěžit dva body z vítězného měření sil s týmem Dánska.

Naše reprezentace se s Itálií setkala na MS naposledy před čtyřmi lety. Od roku 2000 si drží stoprocentní úspěšnost.

Vzájemné zápasy ČR vs Itálie:

2008: MS 2008 - ČR - Itálie 7:2
2006: ZOH 2006 - ČR - Itálie 4:2
2001: MS 2001 - Itálie - ČR 0:11
2000: MS 2000 - ČR - Itálie 9:2

Předpokládaná sestava ČR

Štěpánek - Blaťák, Čáslava, Němec, Krajíček, Mojžíš, Nakládal, Krejčík - Erat, Plekanec, Michálek - Frolík, Krejčí, Tenkrát - Hemský, Nedvěd, Průcha - Koukal, Novotný, Petružálek - Tenkrát.

Utkání začíná v 16:15 v přímém přenosu ČT4 Sport

Uvolněno i pro HokejPortal.cz

Aktuální hokejové výsledky můžete sledovat denně online - ZDE !

Hokej živě - přímé přenosy zápasů z MS 2012 či z NHL můžete denně sledovat online - ZDE

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář