Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Češi deklasovali zdecimované Němce 8:1 a myslí už na Švédsko

15. 5. 2012

Český národní tým si připsal čtvrté vítězství na turnaji. Svěřenci trenéra Hadamczika bez výraznějších potíží přehráli psychicky zdeptané Němce. Základy budoucího triumfu položili naši hráči už během první třetiny, kterou vyhráli 3:1.

Budoucí galapředstavení otevřel svou typickou akcí rychlík Hemský, který si v pásmu narazil s Průchou a perfektním průnikem s úspěšným zakončením otevřel skóre. Naši dostali vítr do plachet a v 6. minutě mohli vsítit druhý gól.

Byl u toho opět Hemský. Nechybělo mnoho, aby Koukal usměrnil jeho nabídku za záda Endrase. Německý gólman zasloužil pochvalu za pohotový zákrok. Co se nepředpokládalo, tak nastalo. Padl gól do naší branky. Greilinger orazítkoval tyč Štěpánkovy branky a puk se k naší smůle odrazil od Michálka do sítě - 1:1.

Michálek mohl nešťastný moment odčinit, ale jeho přihrávku Plekanec do sítě usměrnit nedokázal. Podařilo se to až Krajíčkovi, jenž si ideálně sjel na nabídku Vondrky, a skóroval. Vlastní gól si dali i Němci. V 17. minutě si srazili do sítě přihrávku Erata. Češi tak odcházeli do kabin s vedením 3:1.

Druhá třetina byla z naší strany pohledná. O čtvrtý gól do sítě Endrase se postaral povedenou tečí Krajíčkovy střely Koukal. Pardubický forvard se mohl zanedlouho znovu zapsat mezi střelce, ale tentokrát neuspěl. Za čtyři minuty po něm se zaskvěl úspěšným únikem v oslabení Krejčí. Útočník Bostonu měl klid na zakončení a situace využil - 5:1. Němci mohli snížit Greilingerem, ale ten proti Štěpánkovi nenašel ten pravý recept. Poslední slovo ve druhé dvacetiminutovce patřilo Novotnému - 6:1.

Třetí dějství se už prakticky dohrávalo jen z povinnosti. Němci už evidentně o hru nejevili až tak velký zájem a nabídli tak našim hráčům na ledě více prostoru. Po pěti minutách hry se znovu rozsvítilo červené světlo za Endrasem. O závar v brankovišti se postaral aktivní Hemský, který předložil gólovku Koukalovi, který se nemohl mýlit - 7:1. Konečnou podobu výsledku dal sváteční střelec ze zadní linie Blaťák - 8:1. Své životní chvíle si mohl vychutnat mladíček Mrázek, který na posledních devět minut stanul při svém debutu na MS v bráně národního "A" týmu.

Češi tak dokonali německou zkázu a zároveň razantně uťali spekulace o případném vypuštění zápasu. V konečném zúčtování patří naší reprezentaci v základní skupině třetí příčka.

Tento fakt zároveň určil realitu, že naším čtvrtfinálovým soupeřem bude tým Švédska. Bitva s nepopulárním severským týmem je na programu ve čtvrtek 17. května od 20:15.

Skupina S:

Česká republika - Německo 8:1 (3:1, 3:0, 2:0)
Branky: 2. Hemský (Průcha), 11. Krajíček (Vondrka, Novotný), 17. Erat (Nakládal, Krejčí), 26. Koukal (Krajíček, Čáslava), 30. Krejčí (Tenkrát), 35. Novotný (Petružálek), 45. Koukal (Hemský, Průcha), 47. Blaťák (Krejčí, Plekanec) - 8. Greilinger (Schubert, Ullmann).

Česká republika: Štěpánek (Mrázek) - Blaťák, Nakládal, Krejčík, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Němec - Michálek, Erat, Plekanec - Krejčí, Tenkrát, Frolík - Koukal, Průcha, Hemský - Novotný, Vondrka, Petružálek.

Německo: Endras (Kotschnew) - Reul, N. Goc, Krueger, Ondruschka, Fischer, Schubert, Lavalée, Akdag - Kink, Tripp, M. Goc - Hospelt, Greilinger, Furchner - Kaufmann, Barta, Pietta - Reimer, Ullmann, Gogulla.

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář