Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2011: Kulda za záměrný faul na Martínka vyfasoval třízápasový distanc

1. 5. 2011

(+ video) Česká reprezentace má za sebou úspěšný vstup do turnaje. Ve včerejším střetnutí dokázala porazit velmi dobře hrající tým Lotyšska. Družina Olega Znarokse v zápase dvakrát vedla, ale naši hráči dokázali vždy brankově odpovědět. O triumfu rozhodla třetí třetina, kdy se prosadili Havlát a Červenka.

Kaňkou na jinak vítězné bitvě bylo zranění Radka Martínka, kterého během první třetiny sestřelil Arturs Kulda. Český obránce upadl do bezvědomí a ledovou plochu musel opustit na nosítkách.

"Měl zapadlý jazyk, asi minutu až dvě byl v bezvědomí. Ocitl se v ohrožení života, byla to vážná situace," uvedl na webu hokej.cz lékař českého týmu Radomír Holibka. "Radkovi v noci po zápase udělali CT hlavy a  páteře, která víceméně nic závažného neprokázala. Jen povrchní poranění  hlavy a otřes mozku. V neděli byl Martínkův stav lepší, udělalo mu  radost, že jsme zápas s Lotyšskem vyhráli. Ale Radek je především  smutný, že pro něj šampionát skončil," dodal renomovaný ortoped.

Následná vyšetření odhalila poranění krční páteře a otřes mozku. Martínka čeká šestitýdenní léčba a šampionát pro něj zákonitě skončil. Likvidačním zákrokem lotyšského beka se očekávaně zabývala také disciplinární komise. Záznam z videa usvědčil Kuldu ze záměrného faulu a dvaadvacetiletý hráč farmářského celku Atlanty vyfasoval třízápasový trest.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář