Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2011: Češi zničili americký sen, Jágrova hvězda zazářila hattrickem

11. 5. 2011

Česká hokejová reprezentace zahájila veledůležitou bitvu o postup do semifinále. Soupeřem našeho celku je tým Spojených států amerických. V průběhu třetí třetiny Češi v čele s vynikajícím Jágrem, který dal tři góly, dokonali americkou zkázu a zaslouženě mohli slavit postup mezi nejlepší čtyřku turnaje.

Trenér Hadamczik do zápasu nemohl počítat se službami Martina Havláta, jenž laboruje se zraněním ramene. V návaznosti na tento fakt dopsal na soupisku Petra Vampolu. Potěšitelným faktem je start dvojice Milan Michálek - Petr Průcha.

Průběžný stav můžete sledovat prostřednictvím sekce "Hokejové live výsledky" nebo v přímém přenosu na ČT4 Sport.

Pro zajímavost je třeba zmínit, že se opět fandí na Staroměstském náměstí. :)

První třetina se nesla v rychlém tempu. Češi byli aktivní, ale více práce měl gólman Pavelec, který opět musel vytáhnout ze své sbírky několik vynikajících zákroků. Jako třeba během našeho oslabení, když lapačkou zneškodnil pokus Smitha z bezprostřední blízkosti.

Radostný okamžik se zrodil v závěru prvního dějství, kdy se naše elitní formace dostala do brejku a sám lídr Jágr překonal Conklina - 1:0. Se zazněním první sirény sudí vyloučili Čáslavu za hru vysokou holí.

Češi tak druhou třetinu zahájili v oslabení. Američané si vytvořili tlak, ale naše defenziva s podporou pozorného Pavelce horké chvilky přečkala. Po faulech Wheelera a Van Riemsdyka se našemu celku naskytla přesilovka pěti proti třem. Po ukázkové kombinaci po ose Plekanec - Rachůnek se z první trefil podruhé v utkání Jágr a fanoušci tak opět měli důvod slavit - 2:0!

Američané nepolevovali v odhodlání s nepříznivým stavem ještě něco udělat, ale po ukázkové trefě Plekance prakticky rezignovali. Jejich definitivní pomyslné k.o. dokonal svou třetí brankou v zápase Jágr, který si od diváků vysloužil po vzoru NHL i několik létajících čepic.

Svěřenci trenéra Hadamczika tak důležitý zápas zvládli a mohli si posedmné v řadě vychutnat českou národní hymnu.

Česká republika - USA 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: 19. Jágr (Červenka), 25. Jágr (K. Rachůnek, Plekanec), 51. Plekanec (Frolík, Židlický), 57. Jágr (Plekanec). Rozhodčí: Burchell (Kan.), Reiber (Švýc.) - Carlson, Murchison (oba Kan.). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 9311.

Česká republika: Pavelec - Z. Michálek, K. Rachůnek, Škoula, Židlický, Čáslava, Krajíček, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Frolík, Eliáš, Průcha - Voráček, Marek, Rolinek - Průcha, Novotný, Hubáček - Vampola. Trenér: Alois Hadamczik.

USA: Conklin - Johnson, Komisarek, Stuart, Fowler, McDonagh, Shattenkirk, Wilson - Palmieri, Van Riemsdyk, Shannon - Smith, Stepan, Wheeler - Kreider, Y. Stastny, Stapleton - Brown, Skille, Porter - Gaustad. Trenér: Scott Gordon.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář