Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2011: Češi v nervózní bitvě udolali Rusko a zajistili si prvenství ve skupině

8. 5. 2011

(+ VIDEO) Česká hokejová reprezentace opět ukázala svou sílu. V prestižním souboji zaslouženě přehrála Rusko 3:2. Kaňkou na jinak povedeném vystoupení našeho týmu bylo zranění Milana Michálka a Karla Rachůnka.

 

O vše podstatné se postaral zlý muž sborné Jevgenij Arťuchin, který nebezpečnými zákroky sestřelil obě naše opory. Robustní forvard dohrával střety, které hraničily s mezí zákeřnosti. Trenér Hadamczik se oprávněně zlobil na své protějšky, ale ti působili naprosto klidným dojmem.

Češi v zápase jasně dominovali a zcela eliminovali také hvězdného Ovečkina, který si bezesporu svůj nástup do mistrovství představoval jinak. První úder do jejich sebevědomí obstaral důrazný Voráček, který zužitkoval svého postavení u branky. Takřka vzápětí se svým typickým pokusem o zakončení prosadil Jágr - 2:0.

Rusové působili opařeným dojmem i díky tomu, že jejich snahu úspěšně devastoval jistý Pavelec v brance. Naše gólmanská jednička kapitulovala až v polovině hrací doby, kdy ho překonal Tereščenko. Dvougólové vedení našemu celku vrátil Plekanec, který zužitkoval nabídnuté trestné střílení za hození hokejky soupeře při snaze zakončení - 3:1.

Druhý kontaktní gól sborné obstaral Zaripov, ale ani při závěrečné power play družina trenéra Bykova na toužebné vyrovnání nedosáhla.

Česká republika - Rusko 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky: 15. Voráček (Škoula, Rolinek), 16. Jágr (Plekanec, Škoula), 44. Plekanec - 32. Teresčenko (Radulov), 56. Zaripov (Kalinin). Rozhodčí: Reiber (Švýcarsko), Sterns (USA) - Arm (Švýcarsko), Dediouliak (Bělorusko). Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. Diváci: 9300.

Česko: Pavelec - Z.Michálek, Rachůnek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - M.Michálek, Eliáš, Havlát - Marek, Rolinek, Voráček - Frolík, Novotný, Hubáček - Průcha.

Rusko: Barulin - Nikulin, Bělov, Atjušov, Tjutin, Kalinin, Kornějev, Kulikov, Jemelin - Zaripov, Zinovjev, Morozov - Kovalčuk, Terešenko, Radulov - Ovečkin, Kajgorodov, Afinogenov - Gorovikov, Kuljomin, Arťuchin.

Příloha - video

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Chování Arťuchina je skandální, nesportovní, surové a hulvátské.

Míla Gajdová,10. 5. 2011 9:11

Dobrý den, fandím našemu hokeji, přeji všem našim hráčům, aby ve zdraví přežili a v plné herní síle vydrželi celý šampionát.
A takovým, jako je Arťuchin nebo Rutuové, přeji, aby byli navždy eliminováni ze sportu. Surovci, zákeřní "likvidátoři", kteří záměrně zraňují soupeře s cílem oslabit soupeřovo mužstvo, nejsou sportovci. To jsou teroristé v dresech sportovců. Takoví by po prvním provinění, jako byly dva útoky Arťuchina na naše hráče, měli být vyloučeni ze hry a již nikdy by neměli nastoupit za žádné sportovní mužstvo. Pak by takovéto likvidační útoky přestaly. To, co předvádějí Rusové Arťuchin a trenér Bykov, to není sport, ale válka. Hanba jim.

Re: Chování Arťuchina je skandální, nesportovní, surové a hulvátské.

Jarek,10. 5. 2011 23:25

Naprosto s Váma souhlasím. To, co tam předváděl Arťuchin bylo urážkou hokeje.