Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2011: Češi porazili díky vynikajícímu Pavelcovi tým Finska 2:1

4. 5. 2011

Hadamczikova družina má poslední příležitost, jak si ještě vylepšit bodové konto pro účinkování v osmifinálové skupině. Soupeřem našeho výběru je tým Finska. Diváci v bratislavské Orange aréně viděli první gól ve 25. minutě, kdy se v přesilovce prosadil Milan Michálek.

Úvodní dějství se odehrávalo v rychlé tempu. Více ze hry měli však Finové, kteří naší obraně několikrát zle zatopili. Češi vyslali na bránu Vehanena jen čtyři střely. Po brance volaly zejména příležitosti Červenky a Frolíka. Hráči Suomi to místy přeháněli s důrazem v brankovišti a s dohrou ataků. Jejich přemíra snahy byla oceněna i sudími, kteří v závěru třetiny poslali severský tým do tří. K vidění bylo i několik pěstních šarvátek.

Česká radost přišla ve 25. minutě, kdy se v početní výhodě po Židlického přihrávce prosadil potřetí na turnaji Milan Michálek - 1:0. Přesilovky přinesly do hry našeho celku patřičné oživení a také zaslouženou gólovou radost. Finové však vystupňovali tempo a závěr druhého dějství byl z jejich strany doslova heroický. Češi můžou děkovat za dosavadní pozitivní stav Pavelcovi, který během našeho oslabení předvedl několik těžkých zákroků.

V průběhu třetí třetiny Suomi opět výrazně přitvrdili. Nešetrným zákrokem na Jágra se u hrazení prezentoval T. Ruutu, který tak připomněl, vizitku svého bratra Jarkka. Útočník Caroliny vyfasoval jen dvouminutový trest, ale tou větší sakcí bylo pro Finy to, že jim to Jágr vyčinil sám. Populární "osmašedesátka" se ve skrumáži dostala k puku a napálením pod víko rozbouřila české příznivce podruhé - 2:0.

Seveřané se hnali za vyrovnáním, ale jejich snahu příkladně eliminoval vynikajícími zákroky Pavelec. Strážce svatyně zámořské Atlanty doháněl střelce soupeře doslova k šílenství. Jeho kouzlo neprůstřelnosti odčaroval až v závěrečných sekundách zápasu při power play Salmela - 2:1. Na toužebné vyrovnání už Jalonenova družina naštěstí pro nás nedosáhla.

Průběžný vývoj jste mohli sledovat v naší online sekci "Hokejové live výsledky".

Česká republika - Finsko 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 25. M. Michálek (Židlický), 43. Jágr (Červenka, Krajíček) - 60.Salmela (Pesonen, Kapanen). Rozhodčí: Reiber (Švýc.), Sterns (USA) - Dedioulia (Běl.), Valach (SR). Vyloučení: 7:8, navíc Marek (ČR) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 9310.

Česká republika: Pavelec - Z. Michálek, K. Rachůnek, Škoula, Židlický, Čáslava, Krajíček - Jágr, Plekanec, Červenka - Havlát, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček - Průcha. Trenér: Alois Hadamczik.

Finsko: Vehanen - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - M. Koivu, T. Ruutu, Aaltonen - Kapanen, Pihlström, Lahti - Pesonen, Immonen, Granlund - Nokelainen, Komarov, Pyörälä. Trenér: Jukka Jalonen.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář