Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2011: Češi chtějí bronz, v cestě stojí Rusko a zlobr Arťuchin

15. 5. 2011

Národní tým České republiky má před sebou poslední vystoupení na šampionátu. Po páteční semifinálové porážce se Švédskem se sice sen o obhajobě titulu rozplynul, ale už dnes naše hráče čeká neméně důležitá bitva o třetí místo.

Soupeřem Čechů bude neoblíbené Rusko.

Sborná nestačila na houževnaté Finy a rovněž se tak nepodívala do finále. Svěřenci kouče Bykova na Slovensku nezanechali dobrý dojem. Loňský stříbrný tým z mistrovství světa z Německa a vítěz letošního seriálu Euro Hockey Tour prohrál hned čtyři z celkových osmi odehraných zápasů.

Rusové se do ústředí pozornosti dostali jen v negativním slova smyslu. Velké pobouření vyvolal zejména Jevgenij Arťuchin, který svými nešetrnými resp. cílenými střety zranil v osmifinálovém duelu s Českou republikou dva české hráče. Milan Michálek i Karel Rachůnek ze zápasu museli odstoupit.

Kouč Hadamczik po právu ostře kritizoval rozhodčí a také ruského kouče Vjačeslava Bykova, jenž nejspíš svého stošestnáctikilového hromotluka poslal na led s ne hokejovými záměry.

Atmosféra v dnešním souboji bude s ohledem na dění v předchozím duelu rozhodně napjatá. Češi chtějí medaili, ale hon na Arťuchina odmítají.  Očekává se, že rozhodčí budou ruského obra více sledovat, což by mohlo přispět k omezení případného rizika.

Do prvního útoku by se měl dle dostupných informací vrátit Roman Červenka. Do čtvrtého útoku se tak přesune Petr Průcha. Zraněný Martin Havlát pravděpodobně do zápasu nezasáhne ani dnes.

Český tým rozhodně po prohraném semifinále motivaci neztratil. Zisk bronzové medaile je prioritou dne. Obdobný cíl má i soupeř. V ruských médiích se s odkazem na vyjádření prezidenta místní hokejové federace Vladislava Treťjaka spekuluje, že případný neúspěch může stát trenéra Bykova post na lavičce národního týmu.

Zápas můžete sledovat v přímém přenosu od 16:00 na ČT4 Sport. Vyvrcholením šampionátu pak bude od 20:30 souboj o zlato, ve kterém se utkají týmy Švédska a Finska.

Závěrečný zápasový program MS 2011:

Utkání o 3. místo
Česká republika – Rusko (16:00) – živě na ČT4 Sport

Finále
Švédsko – Finsko (20:30) – živě na ČT4 Sport

Průběž vývoj můžete sledovat prostřednictvím naší sekce „Hokejové live výsledky„.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář