Jdi na obsah Jdi na menu
 


Růžička představil tým, který bude bojovat v Německu o úspěch

6. 5. 2010

MS 2010: Českou republiku bude na šampionátu reprezentovat osmadvacet hokejistů. Její lodivod ve večerních hodinách, po úspěšném generálce proti Bělorusku, odtajnil seznam hráčů, kteří si zasloužili dál bojovat v dresu se lvíčkem na prsou. Na úvodní program mistrovství bude zapsáno jednadvacet z nich a další tři budou doplněni později. Informaci přinesly oficiální stránky ČSLH.

 

Aktuální sestava národního mužstva je prakticky stejná té, která reprezentovala svou zem na nedávných Švédských hokejových hrách. Mužstvo doplnili Jaromír Jágr, Michal Rozsíval a Filip Novák. Kouč by ještě rád přivítal případné posily z NHL v podobě Lukáše Krajíčka a Tomáše Plekance, ale jejich účast je spíše v rovině teorie, neboť oba ještě válčí ve vyřazovacích semifinálových bojích jednotlivých konferencí.

 

Sešlo rovněž z případného příjezdu Davida Krejčího z Bostonu. Průbojný útočník nedohrál noční zápas s Philadelphií po tvrdém střetu s Mikem Richardsem. Lékařská diagnostika zněla vykloubené zápěstí a nutná operace, čímž bylo definitivní stanovisko o předčasném konci sezony.

 

Reprezentanti odlétají do dějiště MS v pátek ráno. Tentýž den večer proběhne trénink. Svěřence trenéra Růžičky čeká ostrá prověrka v neděli 9. května, kdy v prvním utkání na šampionátu změří síly s týmem Francie.

 

Nominace národního týmu na MS 2010

Brankáři:
Tomáš Vokoun (Florida, NHL), Ondřej Pavelec (Atlanta, NHL), Jakub Štěpánek (Vítkovice).

Obránci:
Michal Rozsíval (New York Rangers, NHL), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva, KHL), Miroslav Blaťák (Ufa, KHL), Petr Čáslava (Timra, Švédsko), Angel Krstev (Färjestad, Švédsko), Tomáš Mojžíš (MODO, Švédsko), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Filip Novák (Balašicha, KHL), Michal Barinka (Vítkovice), Petr Gřegořek (Č. Budějovice).

Útočníci:
Jaromír Jágr (Omsk, KHL), Jakub Voráček (Columbus, NHL), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk, KHL), Jiří Novotný (Atlant, KHL), Lukáš Kašpar (Oulu, Finsko), Jakub Klepiš (Omsk, KHL), Roman Červenka (Slavia Praha), Petr Hubáček (Brno), Marek Kvapil (Vítkovice), Petr Koukal (Pardubice), Petr Vampola, Jan Kovář (oba Plzeň), Martin Růžička (Třinec), Milan Gulaš (Č. Budějovice).

Trenéři: Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář