Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2010: Začíná vyřazovací část, Češi jdou na Finy

20. 5. 2010

MS 2010: Čtvrtfinále je tady. Osm nejúspěšnějších celků dnes bude hledat cestu vedoucí k triumfu. Stejně jako na letošních olympijských hrách se v úvodním vyřazovacím kole utká Rusko s Kanadou a Češi s Finskem. V dalších zápasech vyzve Dánsko Švédy a domácí Němci se střetnou se Švýcarskem.

 

Česká republika stejně jako Rusko mají svým soupeřům co vracet. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky prohráli ve Vancouveru s výběrem Suomi po trefách Hagmana a Filppuly 2:0 a odveta je bezesporu nutnou záležitostí. Na svého protivníka se chystají i Rusové, kteří bojovali o možnost dřívějšího časového termínu pro své fanoušky, avšak neúspěšně.

 

"Sehráli jsme proti nim strašnou spoustu zápasů, vlastně se nemáme čím překvapit. Rozhodovat bude momentální forma, každopádně se musíme pořádně připravit. Bude to velmi těžké," uvedl na webu ČSLH Jan Marek. "To víte, že bychom strašně rádi šli do semifinále. Je to naše společná touha. Musíme se připravit a pak hrát proti Finům s maximálním úsilím. Šanci určitě máme," dodala čerstvá posila CSKA Moskva.

 

"Finové jsou rychlí, mají výborný pohyb, docela jim to jde v koncovce. Nesmíme jim dát na ledě prostor, musíme být rychle u soupeře, aby nedostal ani centimetr ledu zadarmo," okomentoval fakta trenér Vladimír Růžička.

 

Bitva, která napoví o úspěchu českých hokejistů začíná v 16:15 v přímém přenosu kanálu ČT2.

 

Předpokládaná sestava ČR:

Vokoun - Rozsíval, Čáslava, Němec, Blaťák, Rachůnek, Gřegořek, Mojžíš - Jágr, Vampola, Klepiš - Voráček, Marek, Rolinek - Kašpar, Červenka, Novotný - Kvapil, Koukal, Hubáček - M. Růžička.

Kompletní program čtvrtfinále:

Švédsko - Dánsko (Mannheim - 16:15)
Švýcarsko - Německo (Mannheim - 20:15)
Finsko - Česká republika (Kolín nad Rýnem - 16:15)
Rusko - Kanada (Kolín nad Rýnem - 20:15)

Zdroj: cslh.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář