Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2010: Trenéři dopsali na soupisku Mojžíše s Němcem, pro Nováka šampionát skončil

14. 5. 2010

MS 2010: Konec otazníků. Trenérská trojice Růžička, Jandač, Weissmann finalizovala soupisku národního týmu pro další program šampionátu. Dle očekávání byli dopsáni gólman Štěpánek a obránci Němec s Mojžíšem. Do hry naopak už nezasáhnout Krstev, Kovář, Gulaš a zraněný Novák. Informoval o tom web ČSLH na základě prohlášení tiskového mluvčího týmu Jana Černého.

 

Již včera bylo víceméně jasné, že se tým nedočká už žádné posily. Původně očekávaná dvojice Krajíček-Plekanec z bojů o Stanleyův pohár nevypadla, a tak bylo jisté, že kádr doplní stávající hráči. Trenéři nechtěli nic ponechat náhodě a při zranění Nováka doplnili na soupisku dva muže zadních řad. Němec tak má šanci navázat dalšími starty na svou účast na loňském mistrovství a Mojžíš se pro změnu může dočkat velké premiéry.

 

Národní tým čeká další zápasová zkouška v sobotu 15. května, kdy se od 20:15 utká se Švýcarskem. V pondělí 17. května následně ve stejný čas vyzvou Češi Lotyšsko a další den zakončí osmifinálový program zápasem s Kanadou (16:15).

 

Konečná podoba soupisky národního týmu:

Brankáři:
Tomáš Vokoun (Florida, NHL), Ondřej Pavelec (Atlanta, NHL), Jakub Štěpánek (Vítkovice).

Obránci:
Michal Rozsíval (New York Rangers, NHL), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva, KHL), Miroslav Blaťák (Ufa, KHL), Petr Čáslava (Timra, Švédsko), Filip Novák (Balašicha, KHL), Michal Barinka (Vítkovice), Petr Gřegořek (Č. Budějovice), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Tomáš Mojžíš (MODO, Švédsko).

Útočníci:
Jaromír Jágr (Omsk, KHL), Jakub Voráček (Columbus, NHL), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk, KHL), Jiří Novotný (Atlant, KHL), Lukáš Kašpar (Oulu, Finsko), Jakub Klepiš (Omsk, KHL), Roman Červenka (Slavia Praha), Petr Hubáček (Brno), Marek Kvapil (Vítkovice), Petr Koukal (Pardubice), Petr Vampola (Plzeň), Martin Růžička (Třinec).

Trenéři: Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann

Realizační tým:

Generální manažer: František Černík
Team manažer: Martin Loukota
Lékař: MUDr. Vladislav Hospodár
Kustodi a maséři: Petr Bílek a Pavel Vlašic
Kustod: Joseph Frei
Video: Jan Procházka
Media manažer: Jan Černý

 

Zdroj: cslh.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář