Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2010: Houževnatí Němci překvapili USA a mají i nový rekord

7. 5. 2010

MS 2010: Svěřenci trenéra Uweho Kruppa hned na úvod mistrovství potěšili všechny domácí příznivce. Němci dokázali ve svém prvním zápase porazit mužstvo USA a těšit je může i fakt, že se postarali o zápis do historie ve faktu nejvyššího počtu diváků, jenž sledovalo soutěžní zápas. Rovnou přes sedmasedmdesát tisíc návštěvníků mohlo prožívat napínavé chvíle i během rozhodování videorozhodčího o regulérnosti vítězného gólu Felixe Schütze.

 

Vyprodaný fotbalový stadion viděl napínavou bitvu se šťastným koncem pro domácí výběr. Němci byli aktivní, ale dlouho hledali recept na dobře chytajícího Clemmensena. Houževnatost nakonec přinesla toužebné ovoce. Ve čtyřiadvacáté minutě prostřelil amerického strážce svatyně Wolf a rozburácel místní ochozy. Domácí bojovali o každý centimetr ledu, což dělalo zámořskému celku bralo sílu.

 

Tlak favorita utkání však začal narůstat a v devětačtyřicáté minutě byl i brankově vyjádřen. Carterův pokus si nešťastně srazil do branky gólman Endras. Po šedesáti minutách se o vítězi nerozhodlo, a tak nastalo prodloužení. Pouhých jednadvacet sekund a rázem se černý předmět ocitl v Clemmensenově brance. Situaci však musel rozluštit až videorozhodčí, neboť puk se dostal za brankovou čárů přes brusli domácího forvarda. Schützův zásah byl však bez známek úmyslu, a tak se mohla v ochozech naplno rozpoutat radost.

 

MS 2010, program základní skupiny D:

USA - Německo 1:2 po prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 49. R. Carter - 26. Wolf (Müller, Ullmann), 61. Schütz. Rozhodčí: Larking (Švéd.), Savage (Kan.) - Arm, Wehrli (oba Švýc.). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 77 803 (Veltins Arena).


USA: Clemmensen - Yandle, J. Johnson, A. Greene, M. Greene, Hillen, Lundin, Chorney, Gilroy - N. Foligno, Okposo, Dubinsky - Oshie, Moss, Galiardi - Nystrom, Potulny, Kennedy - Kreider, Hanson, R. Carter. Trenér: Scott Gordon.

Německo: Endrass - Dietrich, Holzer, Sulzer, Krüger, N. Goc, Butenschön, Braun - Gogulla, M. Goc, Schütz - Ullmann, Müller, Wolf - Hager, Rankel, Hospelt - Barta, Felski, Tripp. Trenér: Uwe Krupp.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář