Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2010: Hokejová bitva začíná, kdo bude vládnout světu?

7. 5. 2010

MS 2010: Dnes večer bude zahájen v pořadí již čtyřiasedmdesátý ročník světového šampionátu. Šestnáct zemí bude bojovat o toužebný úspěch. Podle posledních zpráv organizátorů turnaje už bylo prodáno přes 380 tisíc vstupenek a očekává se, že při úvodním zápase, který se bude hrát na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu, bude atakován světový rekord v počtu diváků pod širým nebem.

 

Zahajovací ceremoniál proběhne ještě před úvodním buly zápasu domácího Německa s týmem USA a odstartuje ho se svým koncertem mj. celosvětově úspěšná hudební skupina Scooter. Další program turnaje proběhne přes víkend, kdy se v zápasech předvedou i ostatní týmy. Čeští reprezentanti zahájí svou misi v neděli 9. května střetnutím s celkem Francie.

 

Samotný program turnaje se nikterak nemění. Ze základních skupin postoupí vždy tři nejúspěšnější do osmifinále. Mužstva na posledních čtvrtých místech odehrají vzájemná střetnutí ve skupině o udržení mezi elitou. Do čtvrtfinále následně postoupí vždy čtyři nejlepší týmy z každé osmifinálové skupiny. Držitel titulu pro světového šampiona pak bude znám 23. května ve večerních hodinách. Zlatou medaili obhajují hokejisté Ruska, jenž před rokem ve finále porazili Kanadu. Třetí místo si následně vybojoval celek Švédska.

 

Dnešní program:

Skupina D - USA - Německo (20:15)

Sobotní program:

Skupina B - Kanada - Itálie (16:15)

Skupina B - Švýcarsko - Lotyšsko (20:15)

Skupina D - Finsko - Dánsko (20:15)

Nedělní program:

Skupina A - Bělorusko - Kazachstán (16:15)

Skupina A - Slovensko - Rusko (20:15)

Skupina C - Česká republika - Francie (16:15)

Skupina C - Norsko - Švédsko (20:15)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář