Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2010: Do startu mistrovství zbývá už jen jedenáct dní, Češi v úvodu změří síly s Francií

26. 4. 2010

Fanoušci už nyní můžou s nadšením odpočítávat poslední dny do zahájení ostře sledované události v podobě mistrovství světa, které začíná už 7. května. Dějištěm sedmačtyřicátého ročníku turnaje nejlepších národních týmů planety bude tentokrát Německo. Zápasová klání se odehrají ve dvou městech jmenovitě Kolín nad Rýnem a Mannheim. Čeští reprezentanti vstoupí do akce 9. května, kdy vyzvou tým Francie.

 

 

Zahajovací ceremoniál proběhne ještě před úvodním buly zápasu domácího Německa s týmem USA. Zajímavostí bezesporu je to, že střetnutí se bude hrát na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu. Již nyní je jisté, že padne rekord v návštěvnosti šampionátu, neboť už v únoru bylo odkoupeno 35 000 lístků, při čemž rekord v počtu diváků na zápase šampionátu čítá číslo 18 539 (z MS 2001 - utkání Německo-ČR - pozn. autora). V ohrožení může být i světový rekord, jenž prozatím drží s 74 554 diváky zápas univerzit Michiganu. Během úvodního programu vystoupí i populární hudební skupina Scooter.

 

Samotný program turnaje nečítá žádné změny. Jednotlivé týmy změří své síly v základních skupinách, ze kterých postoupí vždy tři nejúspěšnější do osmifinále. Mužstva na posledních čtvrtých pozicích odehrají vzájemná střetnutí ve skupině o udržení. Do čtvrtfinále následně postoupí vždy čtyři nejlepší týmy z každé osmifinálové skupiny. Držitel titulu pro světového šampiona pak bude znám 23. května ve večerních hodinách. Zlatou medaili obhajují hokejisté Ruska, jenž před rokem ve finále porazili Kanadu. Třetí místo si následně vybojoval celek Švédska.

 

Čtěte také: Program turnaje

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář