Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2010: Češi si i díky střílejícím obráncům poradili s Francií

9. 5. 2010

MS 2010: Čeští hokejisté mají za sebou úvodní zápas na turnaji. V odpoledním měření sil dokázali porazit Francii v poměru 6:2. Růžičkova družina si góly rovnoměrně rozdělila do všech třetin. Velký den měli naši obránci, neboť hned tři z nich se zapsali do střelecké listiny. V závěrečné třetině Češi polevili a soupeř dokázal dvěma góly skóre korigovat.

 

Náš výběr zahájil své úvodní střetnutí aktivně a hned z první vážnější šance se po přihrávce Jágra dokázal prosadit Hubáček. Za jedenáct minut později kapituloval francouzský gólman Lhenry podruhé, když ho dorážkou Novákovy střely překonal pozičně dobře postavený Novotný. Zajímavý moment zařídil Rolinek, kterého v úniku fauloval francouzský bek a rozhodčí nařídil trestné střílení. Klepiš však nabídku třetího gólu odmítl, když svůj blafák nedokázal nasměrovat do brány.

 

I druhá třetina byla z naší strany poměrně povedená a zejména při střele Gřegořka nám přálo i štěstí. Pokus českobudějovického hráče tečoval jeden z soupeřových beků a Lhenry inkasoval potřetí. I další zásah obstaral hráč zadních pozic. Po ose Jágr-Klepiš se do střely v jízdě opřel Rachůnek a naši vedli už 4:0.

 

Ve třetím dějství svěřenci kouče Růžičky polevili a odrazilo se to i ve skóre. Nejprve se však díky Kašparovi Češi dočkali pátého gólu, ale vzápětí inkasovali z nepřehledné situace, kdy se puk opřel o Yoricka Treilleho. Ve devětačtyřicáté minutě si vybral slabší chvilku i náš brankář Vokoun, kterého překvapil nepříliš prudkou střelou Meunier. Konečné slovo si vzal třetí využitou přesilovkou Blaťák. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Novotný a Meunier. Další zápas čeká naše reprezentanty v úterý proti Norsku.

 

Česká republika - Francie 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Branka: 1. Hubáček (Jágr), 12. Novotný (Novák), 24. Gřegořek (Novotný), 26. Rachůnek (Klepiš, Jágr), 47. Kašpar (Novotný, Vampola), 60. Blaťák (Jágr) - 47. Y. Treille (Meunier), 49. Meunier (S. Treille, Tardif). Rozhodčí: Levonen (Fin.), Olenin (Rus.) - Dedioulia (Běl.), Terho (Fin.). Vyloučení: 4:10. Využití: 3:0. Diváci: 3132.


Česká republika: Vokoun - Rozsíval, Blaťák, K. Rachůnek, Čáslava, Novák, Barinka, Gřegořek - Rolinek, Červenka, Jágr - Hubáček, Marek, Voráček - Novotný, Vampola, Kašpar - Klepiš, Koukal, Kvapil. Trenér: Vladimír Růžička.

Francie: Lhenry - Bachet, Amar, Manavian, Besch, Quessandier, Auvitu, Roussel - Y. Treille, Meunier, Raux - Bellemare, Pain, Hecquefeuille - Tardif, Henderson, S. Treille - Lussier, Gras. Trenér: David Henderson.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář