Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2010: Češi sahali po bodech, ale na rozjeté Švýcary nakonec nestačili, Němci potrápili Rusko

16. 5. 2010

MS 2010: Česká reprezentace má za sebou úvodní vystoupení v rámci osmifinálového programu. Naším prvním soupeřem bylo dosud neporažené Švýcarsko. Hráči ze země Helvétského kříže spustili v prvním dějství svůj ofenzivní uragán, ze kterého vytěžili klíčové dva góly. Dokázali posléze reagovat i na snížení Marka a ustáli i vrůstající tlak po dalším snížení Blaťáka.

 

Švýcaři zahájili svou misi nadmíru aktivně a hned si vytvořili několik příležitostí. V páté minutě se už prosadili i střelecky, když Plüss zakončil zakončil dorážkou úvodní tlak svých spoluhráčů. Za deset minut později to už bylo 0:2. Pohlednou kombinaci zakončil učebnicovou trefou Ambühl. Naše barvy mohl vrátit do hry Jágr, kterého našla přesná přihrávka Červenky, ale útočník Omsku na Gerbera nevyzrál. Soupeř byl jednoznačně lepší a nebýt několika klíčových zákroků Vokouna, tak mohl být nepříznivý stav podstatně vyšší. Tímto stavem skončila i první třetina.

 

V druhém dějství se už hra vyrovnala. Čeští hráči dostávali více prostoru a bylo to znát. Slibnou šanci nevyužil v úvodu Klepiš. O radostný moment se postaral v pětadvacáté minutě Marek, který dorážkou využil výborné práce Voráčka za brankou a protrhl tak svou střeleckou smůlu, která se ho dlouhou dobu v národním týmu držela. Zajímavý moment se udál během našeho oslabení, kdy ujeli Klepiš s Rolinkem, při střele druhého jmenovaného však stáli při Gerberovi všichni svatí, neboť puk se otřel o horní tyčku jeho svatyně. Do brejku se v závěru třetiny dostali i Švýcaři a Ambühl trefil přesně 1:3. Našim se pak opět povedl kontaktní gól, když střelu Blaťáka od modré tečoval jeden z bránících Švýcarů a Gerber se natahoval marně 2:3. Šance na vyrovnání přišla v závěru, ale dlouhou dvojnásobnou početní výhodu Češi promrhali.

 

Tento brankový stav vydržel i po třetí třetině i přesto, že si svěřenci trenéra Růžičky vytvořili několik vyložených příležitostí. Švýcarsko tak neztratilo bod ani ve čtvrtém zápase šampionátu a již nyní má zaručenou účast ve čtvrtfinále. Pro český tábor nastávají krušné chvíle a je jisté, že v obou zbývajících zápasech osmifinálového programu musí naši reprezentanti bodovat.

Utkání s Lotyšskem odehrají Češi v pondělí 17. května od 20:15.

 

 

Česká republika - Švýcarsko 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Branky: 25. Marek (Voráček), 35. Blaťák (Červenka) - 5. Plüss (Bezina, Rüthehemann), 15. Ambühl (Brünner, Monnet), 32. Ambühl (Helbling). Rozhodčí: Kadyrov, Olenin (oba Rus.) - Dedioulia (Běl.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 7206.


Česká republika: Vokoun - Rozsíval, Čáslava, Rachůnek, Gřegořek, Blaťák, Němec, Mojžíš, Barinka - Klepiš, Červenka, Jágr - Rolinek, Marek, Voráček - Novotný, Vampola, Kašpar - M. Růžička, Koukal, Hubáček. Trenér: Vladimír Růžička.

Švýcarsko: Gerber - Vauclair, Seger, Hirschi, Bezina, Du Bois, Josi, Helbling - Deruns, Plüss, Rüthemann - Monnet, Ambühl, Brunner - Lemm, Savary, Romy - Jenni, Trachsler, Duca - Niederreiter. Trenér: Sean Simpson.

 

Rusko - Německo 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 15. Kovalčuk (Frolov, Jemelin), 27. Kuljomin (Afinogenov, Kozlov), 50. Ovečkin (Sjomin) - 40. Ehrhoff (Wolf, Hospelt), 54. Barta (Kreutzer, Felski). Rozhodčí: MINÁŘ, ŠINDLER (oba ČR) - Kaspar (Rak.), Kicha (Ukr.). Vyloučení: 4:4. Bez využití.


Rusko: Varlamov - Kornějev, Grebeškov, Aťušov, Kulikov, Nikulin, Jemelin, Kalinin - Ovečkin, Sjomin, Fjodorov - Dacjuk, Frolov, Kovalčuk - Mozjakin, Sušinskij, Anisimov - Těreščenko, Kuljomin, Kozlov - Afinogenov. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Německo: Kotschnew - Ehrhoff, Dietrich, Krüger, Sulzer, Holzer, Braun, Butenschön, N. Goc - Rankel, Schütz, M. Goc - Wolf, Müller, Ullmann - Hospelt, Tripp, Hager - Felski, Kreutzer, Barta. Trenér: Uwe Krupp.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář