Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2010: Češi potřebují dnes proti Kanadě bodovat

18. 5. 2010

MS 2010: Kanada, tak je aktuální překážka na cestě do čtvrtfinále. Svěřenci trenéra Růžičky potřebují proti reprezentantům Javorového listu získat alespoň bod, který by je v konečném zúčtování osmifinálové skupiny nasměroval do dalších bojů. V opačném případě pro ně turnaj skončí.

 

Po vydřené včerejší výhře nad Lotyšskem byla splněna první nutná záležitost v podobě tří bodů. Situace by nemusela být tak dramatická, kdyby Švýcaři nezaváhali s Norskem. Thoresen a spol. se tak dostali na šest bodů a výhodu vzájemného zápasu s naším týmem. Češi tak musí získat minimálně bod, aby si udrželi čtvrté postupové místo.

 

"Chceme hrát aktivně, dobře dozadu. S tím máme pořád trošku problémy. Budeme se snažit o svůj hokej," uvedl hlavní stratég Růžička před klíčovou bitvou pro web ČSLH. Dle dostupných informací se sestava měnit nebude. Češi by tak měli začít s Vokounem v brance, sedmi obránci a třinácti útočníky. Mise Kanada začíná v 16:15 v přímém přenosu kanálu ČT2.

 

V Kolíně budou ve stejný čas bojovat o postup i Slováci. Jejich soupeřem bude domácí Německo, takže se očekává další velká bitva. Ve večerním programu vyzve Rusko soupeře z Finska a Švýcarsko se utká se Švédskem.

 

Osmifinálové skupina E (utkání hraná v Kolíně nad Rýnem):
Slovensko - Německo (16:15)
Rusko - Finsko (20:15)

Osmifinálová skupina F (utkání hraná v Mannheimu):
Kanada - Česká republika (16:15)
Švýcarsko - Švédsko (20:15)

 

Zdroj: cslh.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář