Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2010: Čechy čeká klíčová bitva se Švédskem

13. 5. 2010

MS 2010: Po nečekaném kolapsu s týmem Norska se čeští reprezentanti musí plně koncentrovat na dnešní večerní souboj se Švédskem. Trenér Růžička udělal několik změn v jednotlivých řadách a do brány opět postaví Tomáše Vokouna. Starosti mu však dělá Filip Novák, jenž má zraněné rameno a půjde do hry jen v krajní nouzi.

 

Do první elitní řady byl přesunut Klepiš, nicméně nevýrazný Červenka opět vedle Jágra zůstane. Rolinek bude hrát s Voráčkem a Kvapil vystřídá M. Růžičku v pozici třináctého útočníka. Definitivně padla možnost dodatečného posílení. Plekanec s Montrealem porazil v rozhodujícím zápase Pittsburgh a postupuje do dalších bojů. Další potenciální adept Krajíček s Philadelphií slavil proti Bostonu třetí výhru a prodloužení série. Trenéři tak na dvě volná místa doplní někoho ze širší nominace. Jedním z nich bude třetí gólman Štěpánek a zbývá pouze odtajnit další jméno.

 

"Musíme si promyslet, koho dopíšeme. Bude záležet také na tom, jestli se proti Švédům někdo nezraní. Pak se rozhodneme," uvedl pro oficiální web ČSLH Weissmann. Češi potřebují s reprezentancí Tre Kronor body, neboť aktuální stav, který bude převeden do osmifinálové skupiny čítá tragickou nulu, což může v konečném výsledku znamenat velké problémy s případným postupem do čtvrtfinále.

 

Zápas pravdy začíná v mannheimské SAP Areně ve 20:15. Tímto utkáním rovněž naši hráči zakončí program základní skupiny.

 

Pravděpodobná sestava ČR:

Vokoun - Rozsíval, Čáslava, Blaťák, Barinka, Rachůnek, Gřegořek (F. Novák) - Jágr, Červenka, Klepiš - Voráček, Marek, Rolinek - Kašpar, Vampola, Novotný - Růžička, Koukal, Hubáček (Kvapil).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář