Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cesta Tučňáků za Stanley Cupem

12. 5. 2007
North Stars byly příjemným zjevením play off. Tým, který v tehdejší Cambell konferenci skončil až na čtvrtém místě se záporným skóre, dokázal vyřadit dva nejlepší týmy Západu Chicago Blackhawks se St. Louis Blues a padl i obhájce z Edmontonu. Žádný z soupeřů nedokázal přelstít výborný obranný systém, který Minnesotě nastolil trenér Bob Gainey. Čerpal z vlastních hráčských zkušeností, sám patřil mezi špičku bránících křídel a nebylo se co divit, že tuto vlastnost chtěl předat svému týmu.

Minnesota se mohla spolehnout na kvalitního gólmana, kterým Jon Casey rozhodně byl. V obraně vyčnívali zejména Mark Tinordi a Jim Johnson, paradoxně bývalý Tučňák. O útočnou sílu se starali zejména Dave Gagner, Brian Bellows, Neal Broten, Brian Propp a Mike Modano.

Pittsburgh pod vedením legendárního Boba Johnsona vyhrál svou divizi a ve vyřazovacích bojích kráčel svědomitě až k cíli. Tým se mohl spolehnout na famózního Maria Lemieuxe, který ač sužován bolestmi zad dokázal svůj celek nastartovat k fantastickému výkonu. Po třetím zápase byl stav série 1:2 z pohledu Tučňáků nepříznivý. Návrat kapitána znamenal nejen vyrovnání série, ale i fantastický finalový triumf.

Vše bylo zpečetěno v šestém klání série v Minnesotě. Led patřil jedinému týmu, který však nebyl místní. Pittsburgh exceloval v útočné fázi a soupeře ničil svými smrtícími brejky, konrčné skóre hovořilo za vše, 0:8! Sám Lemieux si ze zápasu odnesl čtyři body, jeho celková bilance z vyřazovacích bojů sezóny čítala impozantní počet 44 bodů! "SuperMario" zcela po zásluze převzal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. Mladíček Jaromír Jágr poprvé poznal jaké to je potěžkat slavný Stanleyův pohár.

Vítězná sestava Pittsburghu:

Barrasso, Pietrangelo, W.Young - Murphy, Coffey, U.Samuelsson, G.Roberts, Stanton, Jennings, Taglianetti, Paek, Hillier - P.Bourque, K.Stevens, Errey, Loney, M.Lemieux, Trottier, Francis, Gilhen, Jiří Hrdina - Mullen, Recchi, Jágr, S. Young.

Sestřih z posledního zápasu:




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář