Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zachránci zůstávají, Jeřábek s Lubinou prodloužili v Brně své smlouvy

13. 4. 2010

ObrazekKonec spekulacím. Žádné trenérské rošády se v Brně dít nebudou. Sportovní ředitel Komety Jaroslav Medlík oznámil, že i v nadcházející sezoně budou mužstvu velet Vladimír Jeřábek s Ladislavem Lubinou. S oběma vedení klubu prodloužilo kontrakt o další sezonu s následnou opcí. Naopak na lavičce moravského celku již nebude pokračovat asistent Mojmír Trličík, který se na poslední chvíli rozhodl nabídku neakceptovat.

 

Jeřábek s Lubinou usedli na trenérskou lavičku na konci listopadu loňského roku, několik dní poté, kdy na vlastní žádost ukončil svou pracovní činnost Pavel Pazourek. Nové trenérské duo ve spolupráci s Mojmírem Trličíkem vrátilo do ochozů brněnských fanoušků radost. Klub zažil pravé "zmrtvýchvstání" a během druhé poloviny soutěže byl jedním z nejlepších týmů ligy vůbec. Svou triumfální jízdu Brno zakončilo dobrou výchozí pozicí pro play out, ve kterém nakonec svou úlohu favorita potvrdilo a po zásluze mohli samotní hráči s předstihem slavit jistotu záchrany.

 

Vedení Komety Brno zároveň pracuje na složení hráčského kádru. Fanoušky už nyní může těšit, že v Brně zůstane základní osa mužstva. Nový kontrakt podepsali Sasu Hovi (na 2 roky), Jiří Dopita, Radim Bičánek (oba na 1 rok), Jaroslav Svoboda, Ivan Huml (oba na 2 roky), Tomáš Protivný (3 roky). V jednání se setrvání obranné dvojice Jan Novák-Martin Richter a Tomáše Divíška, na kterého vlastní hráčská práva Pardubice. Finalizuje se příchod třebíčského Radima Ostrčila. První oficiální posilou je Jakub Svoboda. Talentovaný devatenáctiletý útočník strávil předchozí sezonu v prvoligovém Znojmu, ve kterém patřil k nejproduktivnějším hráčům v týmu.

 

Modrobílé barvy populárního týmu by měly nadále oblékat i další hráči. Pod smlouvou jsou Roman Erat, Radek Dlouhý, Kamil Brabenec, Petr Hubáček, Pavel Zubíček, Radek Procházka, Pavel Mojžíš, Roman Vondráček či Tomáš Houdek.

 

Naopak už jsou známa některá jména, jenž v příští sezoně v dresu Komety neuvidíme. Hostování skončilo vítkovické dvojici Václav Varaďa-Ctirad Ovčačík. o druhého jmenovaného měli v Brně zájem, avšak hráč dle vyjádření upřednostnil návrat do svého mateřského celku. Do Plzně se vrátil Jakub Šindel, který údajně opět pokukuje po zahraničním angažmá. V Brně se už neobjeví ani Lubomír Korhoň, jenž převážnou část sezony strávil na hostování v prvoligové Olomouci.

 

Nejspíš největší otazník visí nad setrváním Jiřího Trvaje. Zkušený brankář přišel po příchodu Hoviho o post gólmanské jedničky a zůstává otázkou, zda-li nebude mít zájem být více zápasově vytížený.

 

Představitelé klubu se na příští sezonu netají očekávanými ambicemi v podobě účasti v play off. Na základě tohoto cíle se bude i formovat složení mužstva. V létě se rozhodne o definitivním složení týmu. V potaz se ještě musí brát zásadní fakt, že spoustu dalších hráčů Komety hostovalo v týmech hrajících druhou nejvyšší domácí soutěž (Jaroslav Koma, Petr Polodna, Michal Kempný, Alexander Hylák, aj.)

 

S využitím zdroje hc-kometa.cz

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář